Через чотири місяці після проведення торгів в мерії підписали угоду на будівництво велодоріжки на Княгині Ольги за 21 млн грн

20 Вересня 2018

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради 18 вересня 2018 року уклав угоду на будівництво велосипедної доріжки на вулицях Княгині Ольги – Академіка Сахарова за 21 млн грн з ТОВ «Трансбудторг». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з тендерною документацію, роботи планують завершити до кінця 2019 року. В поточному 2018 році виконають робіт на суму 9,8 млн грн. Решту, 11,2 млн грн, освоять наступного року. Фірма «Трансбудторг» отримає прибутку 163,44 тис. грн,  а на заробітну платню передбачено 1,9 млн грн.

Раніше директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід називав цю велодоріжку наймасштабнішим проектом, оскільки вона має стати ланкою загальноміської веломагістралі, яка з’єднає весь Львів.

Торги були оголошені ще в травні поточного року і попередньо до участі зголосились шість підприємств. Вже 7 червня було визначено переможця – колективне підприємство «Центр комплекс» з найбільш економічно вигідною пропозицію у сумі 19,98 млн грн. Проте через сім днів тендерний комітет скасував своє рішення, оскільки підприємство не надало всіх необхідних документів.

Крім того, своє відхилення двічі оскаржував в АМКУ ще один учасник закупівлі – приватне підприємство «Мостобудівельне управління №1», яке відхилили через невідповідність досвіду. Першу скаргу підприємства АМКУ розглянув і підтримав. Тендерний комітет скасував рішення про відхилення пропозиції «Мостобудівельне управління №1» та ще раз розглянув їх пропозицію. Проте не змінив думки – не відповідний досвід. А другу скаргу Антимонопольний комітет не розглянув через відсутність документу про оплату за подання скарги. Точніше, фірма подала ту саму квитанцію про оплату, що і до першої скарги, а повинна була оплати ще раз. Відповідне рішення було оприлюднене 12 вересня.

Відтак, визначення остаточного переможця та підписання угоди затягнулось на чотири місяці.

Фірма-переможець «Трансбудторг» заснована у травні 2016 року львів’янином Андрієм Гуком та мешканцем міста Калуш (Івано-Франківська область) Віталієм Винником. З початку 2018 року фірма отримала 21 держпідряд на загальну суму у 43,34 млн грн, враховуючи дану закупівлю.