Партнер нардепа Парасюка отримає 20 млн грн за реставрацію Львівського музею історії релігії

18 Вересня 2018

Львівський музей історії релігії 12 вересня підписав договір з ТОВ «Еталон-Ком» на реставрацію своїх приміщень (пл. Музейна, 1) за 20 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, компанія відреставрує зали, велику та малу трапезну, кабінети, коридори, столярний цех, фондосховище та сходи. Окрім цього, «Еталон-Ком» встановить в приміщенні ліфт. Також фірма зробить водопровід та каналізацію, електрику і протипожежну та охоронну сигналізацію. При цьому фірма отримає 700 тис. грн прибутку, на заробітну плату піде 4,7 млн грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ПП «Промтехімпекс». Під час закупівлі компанії не знижували своїх пропозицій, однак ціна «Еталон-Ком» була на 1,2 млн грн нижчою.

ТОВ «Еталон-Ком» зареєстроване 2016 року у Львові. Власником та водночас керівником фірми є Роман Лобай – колишній помічник нардепа Володимира Парасюка та екс-проректор з адміністративно-господарської діяльності Львівського державного університету фізичної культури. Наразі Володимир Парасюк та Роман Лобай є партнерами в громадському секторі – вони є співзасновниками ГО «Бюро незалежних розслідувань» та ГО «Законодавче бюро Володимира Парасюка».

Протягом 2017-2018 років «Еталон-Ком» отримала замовлень на 66,8 млн грн, серед яких – реставрація фасаду будинку на Підвальній за 2 млн грн та будівництво дитячого садка в Зимній Воді за 35 млн грн.