- NGL.media - https://ngl.media -

Двох київських «розпильщиків» оштрафували на 136 тис. грн за змову на торгах «Львівобленерго»

11.09.2018 @ 09:00 в Львів,Наслідки,Новини

Адміністративна колегія Львівського тервідділення АМКУ оштрафувала ТОВ НВП «Енергостатус» і ТОВ «Інпромавтоматика» загалом на 136 тис. грн спотворення результатів закупівлі трасформаторів на 2,8 млн грн, яку проводило ПАТ «Львівобленерго». Про це стало відомо з рішення [1], опублікованого на сайті АМКУ 10 вересня.

Як виявили [2] «Наші гроші. Львів», офіси компаній-конкурентів ТОВ НВП «Енергостатус» і ТОВ «Інпромавтоматика» були розташовані в одному будинку в Києві, у вихідних даних компанії вказували однаковий номер телефону. Крім того, частками в обох компаніях володіло подружжя. Так, НВП «Енергостатус» належить Максиму Демченко та Ігорю Бабенко, а «Інпромавтоматика» – Андрію Трофілову, Миколі Корнієнку та дружині Максима Демченка, Аллі Демченко.

Про виявлені факти АМКУ повідомили юристи проекту «Тисни» (Bihus.Іnfo), а тому адмінколегія розпочала перевірку закупівлі.

Адмінколегія додатково виявила, що компанії подавали свої пропозиції з однієї IP- адреси, директор і співвласник НВП «Енергостатус» Максим Демченко у 2015-2017 роках одночасно перебував у трудових відносинах з «Інпромавтоматика», компанії завантажили низку ідентичних за змістом та оформленням довідок.

ТОВ НВП «Енергостатус» і ТОВ «Інпромавтоматика» повинні сплатити по 68 тис. грн штрафу, протягом наступних трьох років вони також не зможуть брати участі в торгах.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/09/11/dvoh-kyjivskyh-rozpylschykiv-oshtrafuvaly-na-136-tys-hrn-za-zmovu-na-torhah-lvivoblenerho/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=85612&schema=lviv

[2] виявили: http://ngl.media/2017/07/27/podruzhzhya-z-kyjeva-rozihralo-3-mln-hrn-na-zakupivli-transformatoriv-dlya-lvivoblenerho/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.