Підземелля львівської ратуші відреставрує маловідома фірма за майже 5,5 млн грн

06 Вересня 2018

Львівське комунальне некомерційне підприємство «Центр розвитку туризму» 4 вересня підписало договір з ТОВ «Неодім Захід» на реставрацію та пристосування підвальних приміщень львівської ратуші для підземного туристичного маршруту за 5,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели за переговорною процедурою. Замовник мотивував це тим, що торги вже двічі відміняли через недостатню кількість учасників.

Згідно з угодою, підрядник відшліфує та пофарбує дерев’яні сходи, відремонтує бетонні сходи та встановить бетонний пандус. Встановить металеві двері зі склом, протипожежні двері та двері з гартованого скла без рами.

Також «Неодім Захід» очистить поверхню підлоги та проведе її гідроізоляцію. На стінах підземелля влаштують дзеркала, металеві панелі та приховану трекову систему для підвішування картин. В підземному приміщенні будуть дві стільниці для рукомийника, дві металеві вивіски з підсвіткою, а також скляна сувенірна вітрину на всю стіну та рецепція. Для зручного перевезення людей з інвалідністю тут влаштують підйомні ліфтові платформи. Окрім цього, фірма зробить систему вентиляції, каналізації, водопроводу, водопостачання, освітлення та електрики, сигналізації, відеоспостереження.

Згідно з кошторисом компанія отримає 63 тис. грн прибутку, на заробітну плату працівників  піде 356 тис. грн.

Фірма «Неодім Захід» зареєстрована 2011 року у Львові. Її власницею є Маріанна Паславська, а директором – Любов Паславська, яка також є власницею туристичного оператора «Нео-тур» та співзасновників архітектурної фірми «НДЗ проект».

Протягом 2017-2018 років компанія брала участь в чотирьох торгах, але перемогу отримала  лише дане замовлення на реставрацію підземелля львівської ратуші.