Спортсмени-дорожники вийшли зі складу засновників фірми, пов’язаної з керівником Служби автодоріг Тернопільщини

04 Вересня 2018

ТОВ «БМБуд», яке пов’язане з начальником Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богданом Юликом, змінило своїх власників у серпні цього року. Про це стало відомо з Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Фірма «БМБуд» зареєстрована в Тернополі в грудні 2016 року. Донедавна її засновниками були Олександр Івахів та Андрій Самарик – тренери місцевих клубів, до відкриття яких долучився Богдан Юлик. У травні цього року Служба автомобільних доріг у Тернопільській області (далі – САД) підписала майже двісті договорів з «БМБудом» на ремонт доріг на майже 27 млн грн, поділивши дороги на ділянки по 40 метрів і, таким чином, уникнувши проведення конкурсних процедур.

У серпні цього року єдиним власником «БМБуду» став мешканець Тернополя Євгеній Бєлаш. Про попередній його бізнес-досвід відомо тільки те, що у травні цього року він зареєструвався приватним підприємцем (основна діяльність − торгівля будівельними матеріалами).

Згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, при пошуку за повним ім’ям Євгенія Бєлаша видає довідку лише про три малі квартири, які були чи й досі є у його власності. Зі зміною засновника «БМБуд» переїхала на іншу вулицю − Текстильну, 30.

Окрім прямих договорів від тернопільської САД, «БМБуд» отримало ще декілька замовлень на товари й роботи у Тернопільській області. У травні цього року «Тернопільський облавтодор» замовив у фірми асфальтобетонну суміш за 22,1 млн грн. У липні КП «Чортківський комбінат комунальних підприємств» замовив у «БМБуду» капітальний ремонт вул. Андрея Шептицького (м. Чортків) за 1,4 млн грн. Того ж місяця фірма підписала договір зі тернопільською САД на ремонт сорока метрів вул. Бережанської (м. Підгайці) за 164 тис. грн, а також ще два договори на ремонт тієї ж вулиці з Підгаєцькою міською радою на 328 тис. грн (один договір на 40 метрів за 164 тис. грн, другий договір також на 40 метрів за 164 тис. грн).

Останні два замовлення фірма отримала від Великогаївської сільської ради на капітальний ремонт вул. Івана Франка в с. Товстолуг та вул. Тараса Шевченка у с. Дичків (Тернопільський район) за 2,5 млн грн.

Відтак у травні-серпні цього року «БМБуд» отримало замовлень на понад 53 млн грн. З червня цього року і досі, згідно з даними ЄData, тернопільська САД вже перерахувала фірмі понад 18 млн грн.