Харків’яни відремонтують компресорну станцію «Прикарпаттрансгазу» за понад 3 млн грн

08 Серпня 2018

Філія «УМГ «Прикарпаттрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» в результаті відритих торгів підписала договір з ТОВ «САП Інжиніринг» на ремонт компресорної станції. Сума договору становить 3,31 млн грн, стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, компанія-переможець за ці кошти здійснить ремонт компресорної станції в частині визначення фізико-хімічного складу газу, а саме його вологості. Роботи проводитимуть на території Долинського ЛВУМГ (лінійне виробниче управління магістральних газопроводів). Для цього учасник обладнає три пункти вимірювання витрат газу: на загальностанційному виході компресорної станції та два на загальностанційних газопроводах. Роботи відбуватимуться у три етапи: проектно-вишукувальні роботи – до 60 днів, доставка обладнання та монтаж – 120 днів, пусконалагоджувані роботи та здача в експлуатацію – 150 днів.

Згідно з договірною ціною, витрати на зарплати працівникам становитимуть 40 тис. грн (1,2% від суми контракту), а прибуток – більше 5 тис. грн (0,15% відповідно).

Крім переможця участь у торгах взяла лише одна компанія: ПАТ «Енергооблік» з остаточною пропозицією на 33 тис. грн дешевшою. Однак тендерний комітет відхилив учасника, оскільки той не надав документів, що підтверджують відсутність підстав, передбачених статтею 17 Закону України «Про публічні закупівлі», та відмовився від підписання договору.

Обидві компанії орендують приміщення в одному будинку, на проспекті Сімферопольському, 6 у Харкові. Про це свідчать договори оренди приміщень та довідки про обладнання та матеріально-технічну базу, які фірми подавали на попередні торги від «Київтрансгазу».

Загалом компанії змагались на торгах сім разів. Двічі торги не відбулись, ще одна закупівля перебуває на стадії кваліфікації переможця, в усіх інших випадках перемагало ПАТ «Енергооблік».

ТОВ «САП Інжиніринг» належить харків’янину Віталію Малишкіну. Загалом підприємство брало участь у 28 тендерах, з яких перемогло у двох загальною вартістю 15,3 млн грн. Обидва держзамовлення – від «Прикарпаттрансгазу».