Начальник івано-франківського УКБ знов віддав підряд директорові своєї колишньої фірми

07 Серпня 2018

Управління капітального будівництва міськвиконкому Івано-Франківська в результаті відкритих торгів уклало угоду з ТОВ «Комерційна група Інтер-профіт» на реконструкцію народного дому в селі Угорники. Сума договору становить 7,8 млн грн, про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

За ці кошти в народному домі села Угорники (Івано-Франківської міської ради) проведуть гідроізоляцію стін та фундаменту, встановлять нові вікна та двері, прокладуть підлогу та відштукатурять стіни.

Згідно з договірною ціною, витрати підприємства на зарплати працівників становитимуть 1,1 млн грн, тобто 14,1% від суми закупівлі, а прибуток – 162 тис. грн – 2%, відповідно. Роботи планують завершити до кінця грудня 2018 року.

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступило ТОВ «Енергосервісна компанія «Адамсон» із пропозицією на 34 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались.

ТОВ «Комерційна група Інтер-Профіт» зареєстроване у селі Зашків Львівської області, власником підприємства є Ярослав Івашків, а директором Михайло Думич.

На даний час підприємство є фігурантом кримінального провадження пов’язаного з діяльністю івано-франківського управління капітального будівництва. Правоохоронці підозрюють міських чиновників у безпідставному завищенні ціни на 3 млн грн під час будівництво школи в селі Хриплин (поблизу Івано-Франківська) через переукладання договору саме з «Інтер-Профіт».

Попри це підприємство нещодавно отримало  від УКБ підряд на 63 млн грн на будівництво дитячого садка в Івано-Франківську.

Крім того, «Інтер-профіт» є фігурантом ще одного кримінального провадження, щодо ухиляння від сплати податків фірмою «Галкомбуд», де директором з кінця 2016 до грудня 2017 року був Михайло Думич, який зараз є директором ТОВ «Інтер-профіт».

Правоохоронці встановили, що «Галкомбуд» в період з початку 2016 р. до липня 2017 р. не проводило жодних фінансово-господарських операцій, але включило до податкових декларацій відомості про придбання товарно-матеріальних цінностей у кількох підприємців, у тому числі й «Інтер-Профіт».

Сьогодні «Галкомбуд» належить Андрію П’ясті. А ще в листопаді 2016 року, за даними YouControl фірма належала Романові Галіпчаку, чинному начальнику Управління капітального будівництва міськвиконкому Івано-Франківська.