Служба автомобільних доріг відписала ще 75 млн грн «Львівському облавтодору» на утримання доріг в чотирьох районах області

03 Серпня 2018

Служба автомобільних доріг у Львівській області в результаті відкритих торгів уклала два договори з ДП «Львівський облавтодор» на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг місцевого значення. Сумарна вартість обох контрактів становить 74,8 млн грн, про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

За першим договором переможець здійснюватиме експлуатаційне утримання доріг в Сокальському та Радехівському районах, а  за другим – Буського та Золочівського районів. Львівської області. Вартість угод становить 41,3 та 33,5 млн грн, відповідно.

За ці кошти в Сокальському та Радехівському районах до кінця поточного року ремонтуватимуть 709 км доріг місцнвого значення, а в Буському та Золочівському – 574 км. Тобто вартість ремонту одного кілометра в обох випадках становитиме близько 58 тис. грн.

На обох торгах  «Львівський облавтодор» мав лише по одному конкуренту: ПП «Рома» боролось за підряд в Сокальському та Радехівському районах, а  ПП «Нара» –в Буському та Золочівському районах. Пропозиції обох учасників були дорожчими на 80 та 52 тис. грн, відповідно.

Крім того, ще на стадії кваліфікації було відхилено пропозицію ТОВ «Авакс проф» через скаргу «Львівського облавтодору». В обох торгах скаржник зазначав, що підприємство «Авакс проф» не підтвердило наявність матеріально-технічної бази як це вимагав замовник. Антимонопольний комітет задовольнив скаргу та забов’язав Службу автомобільних доріг не допускати учасника до аукціону.

З початку 2018 року ДП «Львівський облавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» отримало 9 державних замовлень на 385 млн грн, серед яких усі від Служби автомобільних доріг у Львівській області.