Івано-Франківські комунальники з третьої спроби купили святкові конструкції в омріяного постачальника

02 Серпня 2018

Комунальне підприємство «Івано-Франківськміськсвітло» в результаті відкритих торгів підписало договір з приватним підприємством «Ялинка України» на закупівлю світлодіодної арки за 2,7 млн грн. Про це повідомляє портал публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти придбали 46 комплектів світлодіодних параболічних арок «Фонтан». По 23 комплекти арок із сніжинкою і 23 – з кулею. Сама констркукція виготовлена з металевих прямокутних труб, зовнішній контур каркасу якої покритий шнуром дюралайтом, та світлодіодними гірляндами білого кольору.  Вартість однієї  арки становить 58 тис. грн.

Місто намагалось придбати новорічні арки аби встановити їх на центральній вулиці міста ще наприкінці 2017 року. Тоді в торгах перемогло те саме ПП «Ялинка України» із ціною 2,98 млн грн. Інший учасник торгів, ТОВ «Люм’єр Україна», намагалось оскаржити це рішення в АМКУ.

Зокрема, у скарзі фірма зазначала, що замовник надто детально прописав технічні вимоги до закупівлі, що обмежує можливість участі інших учасників у торгах. Тобто фірма стверджувала, що замовник прописав умови під конкретного учасника, саме під ПП «Ялинка України».

Проте ще до рішення АМКУ замовник скасував торги через «відсутність подальшої потреби в закупівлі».

Як повідомляють місцеві ЗМІ, після скасування торгів «Ялинка України» запропонувало встановити арки у Франківську на час новорічно-різдвяних свят безкоштовно – як подарунок місту. Після свят арки повернули підприємцю, хоча попередньо планували викупити їх і оформити квітковими композиціями.

Нова потреба в закупівлі світлодіодних арок виникла в місті вже у квітні поточного року. «Івано-Франківськміськсвітло» знову оголосило закупівлю, при цьому умов технічного завдання комунальники не змінювали. А на торгах знову перемогло ПП «Ялинка України», але вже з меншою ціною, аніж перед новим роком – за 2,5 млн грн. І знову «Люм’єр Україна» оскаржило результати торгів, а АМКУ забов’язав скасувати рішення про визнання переможцем «Ялинку України».

В останніх торгах, окрім цих двох постійних конкурентів, участь також взяли ТОВ «Євромет» та приватний підприємець Олександр Стасюк. Останній запропонував ціну на значно нижчу, ніж переможець – на півмільйона гривень. Однак тендерний комітет відхилив пропозицію підприємця через відсутність низки документів.

До речі, Олександр Стасюк також є директором фірми «Green light trees». Як зазначено на сайті компанії, основним видом діяльності якої виявилась дистриб’юція продукції ПП «Ялинка України».

ПП «Ялинка України» зареєстроване у с. Нове Село (Підволочиський район, Тернопільської області), а його директором та власником є Петро Ординас. Впродовж 2018 року компанія одержала 7 держзамовлень на 4,1 млн грн.