Львівська фірма розіграла зі своїм працівником тендер від Давидівської сільради на майже мільйон гривень

30 Липня 2018

Давидівська сільська рада 25 липня підписала договір з ТОВ «Магік» на закупівлю тротуарної плитки та бордюру за 946 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

За ці кошти фірма продасть замовникові 538 піддонів за 46,8 тис. грн, 800 м² квадратного віденського каменю за 139,5 тис. грн, 3200 м² прямокутного віденського каменю за 558 тис. грн та 1647 дорожніх бордюрів за 201 тис. грн. При цьому один піддон коштував 87 грн, віденський камінь – 174 грн, а бордюр – 122 грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з підприємцем Романом Колодієм. Початкові пропозиції учасників становили 956-996 тис. грн, однак під час торгів конкуренти знизили свої ціни на 946-991 тис. грн.

Підприємець Роман Колодій працює заступником директора з обслуговуючого виробництва в фірмі «Магік». Цю інформацію журналістам «Наші гроші. Львів» підтвердив сам Роман Колодій у телефонній розмові. Окрім цього, компанія «Магік» вказує прізвище та ініціали підприємця-конкурента у довідці про працівників, поданій на поточний тендер.

Приватний підприємець Роман Колодій на торги подав лише паспорт, виписку з ЄДРПОУ та свідоцтво платника податків, а тому не вдалося звірити його документи з ТОВ «Магік» на предмет схожості в оформленні.

Роман Колодій зареєстрований як підприємець з 2013 року у Львові. Протягом цього часу він взяв участь лише в поточному тендері.

Фірма «Магік» працює на ринку з 1995 року у Львові. Її власниками є Сергій Лічнов, Юрій Серебряний, Володимир Волков, мешканець США Борис Писаревський, мешканці Ізраїлю Леонід Хац та Міхаель Рудницький. Кінцевим бенефіціарним власником та водночас директором є Сергій Лічнов. Йому також належить частина ТОВ «Блок-М» (50%), ТОВ «Кігам-плюс» (2%) та ПП «Лічнов» (100%).