Радехівець позмагався зі своїм працівником з ідентичними довідками за ремонт ліфтів у кардіологічному центрі за 1,8 млн грн

26 Липня 2018

Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр 23 липня підписав договір з підприємцем Андрієм Дмитруком на капітальний ремонт двох ліфтів за майже 1,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронної закупівлі Prozorro.

За ці кошти підприємець замінить електроніку, гідравлічні агрегати з двигунами, встановить охолоджувачі, дверні приводи та систему автоматичного аварійного доїзду пасажирів. Ці роботи підрядник повинен завершити до кінця 2018 року.

У тендері переможець змагався з підприємцем Андрієм Котисем. Під час торгів учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна Андрія Дмитрука була на 10 тис. грн дешевшою (і відповідала очікуваній вартості).

В обох конкурентів були однаково оформлені документи, які замовник вимагав у довільній формі: плани-графіки виконання та фінансування робіт, гарантійний термін робіт, довідка про захист довкілля.

Окрім цього, переможець у відповідні терміни не надав замовникові документів, які стосуються ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі». Наприклад, довідку про несудимість підприємця та довідку про те, що учасник не внесений до списку осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Андрій Дмитрук зареєстрований як підприємець у Радехові. Він вже не вперше співпрацює з замовником – протягом 2017-2018 років він отримав два договори на загальну суму 389,6 тис. грн (без поточної угоди).

Дмитрук також є директором та одноосібним власником ПП «Арт ліфт». На цьогорічних торгах підприємство подавало довідку про своїх працівників, згідно з якою, конкурент Андрія Дмитрука Андрій Котис працює на його фірмі електромеханіком із ліфтів.

Андрій Котис як приватний підприємець працює з 2016 року, зареєстрований у Золочівському районі. За період своєї діяльності він взяв участь лише в двох тендерах (враховуючи поточний). В першому з них підприємець змагався з учасниками, серед яких був і Андрій Дмитрук.

Крім того, Андрій Дмитрук чотири рази приходив на допорогові закупівлі в Запорізькій області зі своїм підприємством «Арт ліфт», однак жодного разу ні він, ні його компанія не отримали перемогу.