- NGL.media - https://ngl.media -

Приватний підприємець розробить проект землеустрою для Солонківської сільради в 10 разів дешевше очікуваної вартості

26.07.2018 @ 09:00 в Львів,Новини

Солонківська сільська рада в результаті відкритих торгів 20 липня підписала договір з приватним підприємцем Оксаною Лопаткою на виконання технічних послуг в галузі інженерії. Сума договору становить лише 30 тис. грн при очікуваній вартості в 300 тис. грн. Про це стало відомо [1] з порталу публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти учасник зобов’язується здійснити розробку проекту землеустрою щодо змін меж низки сіл Пустомитівського району, а саме: Солонки, Малечковичів та Нагорян. Роботи планують завершити до кінця 2018 року, а виконуватимуть їх в чотири етапи: збір та вивчення матеріалів впродовж місяця, польові роботи – до 3 місяців, проходження державної землевпорядної експертизи та затвердження проекту та перенесення меж населеного пункту, згідно з проектом в натуру.

Крім переможця участь у торгах взяли участь ще три учасники: ТОВ «Ренесанс-Груп», ДП ВЦ «Геосервіс» та ДП «Львівський інститут землеустрою», однак їх пропозиції були значно дорожчими, оскільки в результаті торгів Оксана Лопатка зменшила ціну в більш ніж в 9 разів: з 275 тис. грн первинної пропозиції до 30 тис. грн в остаточній. Для порівняння, наступна за ціною пропозиція від ТОВ «Ренесанс-груп» становила 116 тис. грн, тобто майже в 4 рази дорожче.

Зазвичай у випадках значного заниження ціни замовник відхиляє пропозицію учасника через неможливість виконати обсяг вказаних робіт за ці кошти.

Приватний підприємець Оксана Лопатка зареєстрована у Львові й здійснює свою діяльність з 2007 року, отримала два замовлення від Солонківської сільської ради на загальну суму 213 тис. грн (включно з описаною закупівлею). Також Лопатка є директором приватного підприємства «Геобуд», яке займається геодезичними роботами і отримало 5 замовлень за прямими договорами на 301 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/07/26/pryvatnyj-pidpryjemets-rozrobyt-proekt-zemleustroyu-dlya-solonkivskoji-silrady-v-10-raziv-deshevshe-ochikuvanoji-vartosti/

URLs in this post:

[1] відомо: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-06-12-001369-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.