Половина автомобілів патрульної поліції Львова у неробочому стані

26 Липня 2018

В управлінні патрульної поліції у Львівській області з 92 автомобілів у неробочому стані перебуває і не експлуатується 47 авто, в тому числі  43  патрульні  автомобілі. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на звіт Рахункової палати.

Звіт про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності підрозділів, установ та закладів Національної поліції України проводився з 7 грудня 2017 року по 1 березня 2018 року. Об’єктами аудиту були Національна поліція України, та головні управління у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Харківській та Херсонській областях.

Загалом встановлено, що по управліннях Нацполіції в зазначених областях, в наявності 1876 автомобілів, більшість з яких отримано у 2015–2016 роках, з них 1196 – це Toyota Prius. На час аудиту кожна п’ята машина не експлуатувалася. 313 автомобілів не використовувались через пошкодження отримані внаслідок ДТП, а 79  – через технічну несправність.

За час аудиту у Львівській області за участі патрульних автомобілів було скоєно сім ДТП, при цьому за чотирма з них факти ДТП не були зафіксовані.

«У результаті службові розслідування не проводилися, винні у скоєнні ДТП не встановлені. За трьома випадками пошкодження автомобілів строки накладення адміністративних стягнень на момент розгляду справ закінчилися. Як наслідок, автомобілі перебувають у неробочому стані, вартість відновних робіт трьох із них становить 538,7 тис. грн, вартість інших не встановлена», йдеться у звіті.