- NGL.media - https://ngl.media -

Київські фірми з однаковими документами позмагалися на тендері від тернопільських лікарів

06.07.2018 @ 08:30 в Новини,Тернопіль

Тернопільська університетська лікарня 2 липня підписала договір з ТОВ «Вівамедіка» на закупівлю штучних суглобів за 625 тис. грн. Про це стало відомо [1] з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, лікарня замовила чотири комплекти ендопротезу кульшового суглобу за 201,6 тис. грн (ціна за одиницю − 50,4 тис. грн), вісім комплектів ендопротезу кульшового суглобу з металевою голівкою за 374 тис. грн (46,8 тис. грн за набір) та один комплект ендопротезу колінного суглобу за 48,8 тис. грн.

У тендері компанія-переможець змагалася з єдиним конкурентом – ТОВ «Альтерамед», яке належить Наталії Буяновій. Під час торгів фірми не знижували своїх пропозицій, однак ціна «Вівамедіка» була на 24,3 тис. грн нижчою.

При цьому в конкурентів були  однаково оформлені документи, які замовник вимагав у довільній формі. Зокрема, довідка про відсутність корупційного порушення у сфері державних закупівель, довідка щодо внесення відомостей про корупційне порушення, довідка про антиконкурентні узгоджені дії тощо. Крім того, вони видруковані на одному принтері, що помітно по спільному для довідок браку друку – горизонтальній лінії. Виробник проданих в Тернополі протезів в обох фірм також спільний.

[2]

Це вже не вперше компанії приходять на торги спільно та подають однакові документи. Наприклад, два роки тому в Запоріжжі їх дії навіть зацікавили місцеву прокуратуру. Як повідомляли [3] «Наші гроші. Запоріжжя», слідчі підозрювали фірми в узгоджених діях та навіть звернулись до суду з клопотанням про проведення позапланової перевірки. Проте суд відмовив, оскільки прокурор належним чином не обґрунтував необхідність призначення перевірки.

Загалом, протягом 2017-2018 років, «Вівамедіка» та «Альтерамед» дев’ять разів зустрічалися на торгах, у тому числі в трьох закупівлях від Тернопільської університетської лікарні. Відтак протягом 2017-2018 років «Вівамедіка» виграла три тендери на закупівлю штучних суглобів від замовника на загальну суму 1,4 млн грн (враховуючи поточну угоду).

Фірма «Вівамедіка» працює на ринку з 2009 року, її юридичне місцерозташування – м. Київ. Компанія належить Олегові Ковальському та Миколі Харіну, який також є її директором.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/07/06/kyjivski-firmy-z-odnakovymy-dokumentamy-pozmahalysya-na-tenderi-vid-ternopilskyh-likariv/

URLs in this post:

[1] відомо: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-05-30-001517-a

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/07/111.jpg

[3] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/25/sud-vidmovyv-slidchym-u-perevirtsi-zakupivel-likarneyu-proteziv-na-rozihranomu-mizh-firmamy-zavhorodnih-tenderi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.