Виконком Івано-Франківська віддав 63 млн грн на будівництво садочку фірмі, яку підозрюють у змові з чиновниками

27 Червня 2018

Управління капітального будівництва Івано-Франківського міського виконавчого комітету в результаті відкритих торгів 22 червня підписало договір з ТОВ «Комерційна група Інтер-Профіт» на будівництво дитячого садка в мікрорайоні «Каскад». Сума контракту становить 63,3 млн грн, про це стало відомо з порталу закупівель Prozorro.

Технічним завданням передбачено, що за ці кошти переможець торгів збудує дитячий садок, проведе каналізацію, електропостачання та вентиляцію. Також  встановить сантехніку, обладнає будівлю сигналізацією та облаштує дитячий спортивний майданчик. Іншого обладнання чи меблів у локальному кошторисі не зазначено.

Роботи планують завершити до кінця 2019 року. Загалом дитячий садок розрахований на 200 дітей. Тобто вартість одного місця становитиме 316 тис. грн. Варто зазначити, що опосередкована вартість будівництва дитячих закладів від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України є значно нижчою – 117 тис. грн, тобто в 2,7 рази.

Крім переможця, участь у торгах взяла лише одна компанія – ТОВ «Брот» з остаточною пропозицією на 683 тис. грн дорожчою.

ТОВ «Комерційна група Інтер-Профіт» зареєстрована у селі Зашків, Львівської області, власником є Ярослав Івашків, а директором Михайло Думич. За час існування компанія отримала 17 держпідрядів загальною вартістю понад 98 млн грн. Серед них 9 закупівель на 91 млн грн – від івано-франківського управління капітального будівництва.

До речі, саме через дії цього управління фірма стала фігурантом кримінального провадження, про яке раніше писав сайт «Наші гроші». Правоохоронці підозрюють міських чиновників у безпідставному завищенні ціни на будівництво школи в селі Хриплин (поблизу Івано-Франківська) через переукладання договору з ТОВ «Комерційна група Інтер-Профіт». Сума розтрати, що фігурує у справі, яку на даний час продовжують розслідувати правоохоронці, 3 млн грн.

Крім того, «Інтер-профіт» є фігурантом ще одного кримінального провадження. Правоохоронці підозрюють приватне підприємство «Галкомбуд» в ухиленні від сплати податку на додану вартість. Слідчі встановили, що  «Галкомбуд» в період 2016-2017 рр. не проводило жодних фінансово-господарських операцій. При цьому включили до податкових декларацій відомості про операції по придбанню товарно-матеріальних цінностей у кількох підприємців, у тому числі і «Інтер-Профіт».