Колишні нотаріуси сходили статистами для депутата Демчини на тримільйонний тендер

26 Червня 2018

Новояворівська міська рада 20 червня уклала угоду на капітальний ремонт вулиці Шептицького в місті Новояворівськ за 2,78 млн грн з львівським приватним підприємством «Рома». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, за ці кошти буде здійснено капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці від будинку №3 до вул. Львівської. Прибуток ПП «Рома» з даного контракту складе 7,7 тис. грн, а на заробітну плату фірма витратить 87,02 тис. грн.

Крім переможця участь в торгах взяли приватне підприємство «Будівельна компанія «АБВ» та ТОВ «БК «Білдерпоінт». Перше запропонувало нижчу ціну – 2,65 млн грн. Проте ця пропозиція була відхилена тендерним комітетом, оскільки фірма не надала фактично жодних документів передбачених тендерною документацією. Зокрема, причиною відхилення зазначено відсутність у складі документів «Будівельної компанія «АБВ» довідки про наявність обладнання, попередніх договорів, зведеного кошторисного розрахунку договірної ціни і навіть витягу з ЄДР.

Тому угоду було підписано з фірмою «Рома», яка запропонувала більшу ціну, але мала всі документи. Ця фірма належить депутатові Львівської обласної ради від БПП Романові Демчині. З початку 2018 року фірма отримала державних замовлень на суму 249,49 млн грн.

Цікаво, що фірми, які склали конкуренцію Демчині, пов’язані між собою – «БК «Білдерпоінт» належить львів’янці Марії Бабич. Бабич раніше володіла і «Будівельною компаніє «АБВ», яка ще два роки тому називалась «Бізнес асістанс Україна». Підприємство відоме тим, що отримало свій перший підряд відразу на 20 млн грн, хоча щойно отримала ліцензію на будівництво, а її попереднім видом економічної діяльності була «нотаріальна діяльність».

Ще під назвою «Бізнес асістанс Україна» фірму переписали на бухгалтера із Самбора Ірину Добуш, яка досі залишається підписантом, а директором та власником став 33-річний львів’янин Назар Васильків. В кінці минулого року він шукав роботу керівника за 26 тис. грн.