Підозрюваний у хабарництві екс-начальник міського управління Юрій Голець знайшов нову роботу і позбирав борги

22 Червня 2018

Колишній начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець, якого підозрюють в отриманні хабара, працевлаштувався в ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» на посаду комерційного директора. Про це стало відомо з його декларації про доходи за минулий рік.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року його затримали працівники військової прокуратури за підозрою в отриманні хабара. Затримання відбулось під час передачі Гольцю 80 тис. грн представником фірми «Лембуд» за сприяння в укладенні угоди на ремонт будинку за кошти місцевого бюджету. Того ж місяця суд встановив його заставу у розмірі 2 млн грн, які він сплатив у грудні та вийшов із СІЗО. Восени 2017-го суд зменшив розмір застави до 135 тис. грн. Нині Франківський районний суд ще розглядає справу про обвинувачення Гольця за ч. 3 ст. 368 ККУ.

У листопаді 2017 року Юрій Голець подав декларацію перед звільненням з посали начальника управління житлового господарства ЛМР, а у березні цього року – річну декларацію за 2017 рік.

Згідно з річною декларацією, Юрій Голець в останній місяць 2017-го року почав працювати в ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1», де минулоріч отримав понад 14 тис. грн зарплати.

Основним акціонером «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» нині є Василь Хаврак, а раніше, у 2016-му, акціями володіли Ігор Булик (61,2%) та Юрій Доскіч (16%), батько депутата Львівської міської ради Остапа Доскіча.  Василь Хаврак також є співзасновником ГО «Інтереси громади» спільно з Олександром Романюком, Ориславою Мілян та Іриною Садовою. Останніх двоє є депутатськими помічниками Остапа Доскіча.

З липня 2016 року ПАТ підписало з комунальними підприємствами ЛМР договорів на майже 130 млн грн.

Юрій Голець задекларував, що в 2017 року отримав позичені раніше Оксані Гричан, Степану Вільховому, Ігорю Гричану, Юрію Лободі 335 тис. грн. Він також володіє квартирою площею 44,2 кв. м та половиною квартири загальною площею 90,5 кв. м у Львові, земельною ділянкою у Хмельницькій області.

Голець фігурує в іншому кримінальному провадженні, щодо Грибовицького сміттєзвалища. 31 жовтня 2016 року прокуратура Львівської області повідомила йому про підозру у службовій недбалості. Справу розглядає Галицький районний суд.

Нагадаємо, у приватний бізнес також пішов працювати Ігор Гуменчук, засуджений за хабарництво екс-заступник начальника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, який працює в Будівельній корпорації «Ріел».