«Прикарпаттяобленерго» за майже 24 млн грн замовило реконструкцію мереж в Косівському районі

21 Червня 2018

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» за результатами відкритих торгів підписало договір з ТОВ «Новітні енергетичні програми» на реконструкцію електромереж в Косівському районі загальною вартістю 23,6 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Роботи проводитимуть поблизу села Брустури (Косівський район). За ці гроші переможець торгів зобов’язується замінити дерев’яні та  залізобетонні опори, які підлягають демонтажу, встановити нові опори та провести заміну проводів, встановити одну нову розвантажувальну трансформаторну підстанцію та п’ять підстанцій замість демонтованих, а також шафи обліку електроенергії на зовнішніх стінах будинків з їх підключенням до зовнішньої електромережі.

Згідно з договірною ціною, витрати підприємства на заробітну плату працівникам становитимуть 1,89 млн грн (тобто 8% від суми контракту), а прибуток – 663 тис. грн (2,8% відповідно).

Єдиним конкурентом переможця на торгах від івано-франківських енергетиків виступило ТОВ «Електрополюс-ІФ», що належить місцевому мешканцю Іванові Лосику. Але остаточна пропозиція підприємства була на 11 тис. грн дорожчою.

ТОВ «Новітні енергетичні програми» зареєстровано в селі Микитинці Івано-Франківської області. Його директором  і бенефіціарним власником є Михайло Горбковий. До середини 2016 року засновником фірми офіційно виступала кіпрська компанія «Дерівейшн інвестментс лімітед», директором якої був Андрій Бєлєнтьєв, який з 2005 по 2011 рік очолював філію «Прикарпаттяобленерго» у Калуші.

Водночас чинний власник та директор «Новітніх енергетичних програм» Горбковий є директором ТОВ «ІМС-Україна», що належить Зоряну Михайляку, відомому також як власник «КУА «Західна інвестиційна група» та бізнес-партнер по підприємству «Індустріальний бізнес парк» з дружиною екс-голови Львівської ОДА Юрія Турянського Оксаною Саприкою.

З початку 2018 року фірма отримала 15 підрядів на понад 125 млн грн – всі на виконання робіт в Івано-Франківській області від ПАТ «Прикарпаттяобленерго».