Для Центру екстреної медичної допомоги в Івано-Франківську замовили диспетчерську систему за понад 8 млн грн

19 Червня 2018

Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації за результатами відкритих торгів 12 червня підписав договір з ТОВ «НВП Монтаж і впровадження телекомунікаційних систем Монтекс» на закупівлю програмно-апаратного комплексу системи диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги. Сума угоди становить 8,38 млн грн, про це стало відомо з сайту Prozorro.

За ці кошти переможець повинен поставити обладнання для диспетчерської системи, серед якого чотирнадцять автоматизованих робочих місць (АРМ) для начальника адміністративно-диспетчерської служби, старшого лікаря зміни, системного адміністратора, керівника центру та десять – для диспетчерів.

В АРМ входять: системний блок, джерела безперебійного живлення, монітори і т. д. Також в цю вартість входить обладнання для серверів та обладнання для віддалених робочих місць та виїзних бригад: 140 планшетів, 82 GPS-трекери та інше. Серед документів переможця зазначено, що GPS-трекери встановлять на автомобілях виїзних бригад для передачі цієї інформації до геоінформаційної системи.

Варто зазначити, що наступного дня після підписання договору сторони уклали додаткову угоду, згідно з якою департамент перерахує в якості попередньої оплати повну вартість контракту на підставі постанови Кабінету Міністрів №117, оскільки предметом договору є товар, що має тривалий цикл виробництва та щодо якого встановлено спеціальні вимоги до технічних характеристик предмета закупівлі, які відрізняються від міжнародних або національних стандартів, норм та правил.

Крім переможця участь в закупівлі взяло ТОВ «Дніпрозв’язокбуд» з остаточною пропозицією на 10 тис. грн дорожчою. Крім того, до участі в закупівлі не допустили ПП «Ескейп», оскільки фірма надала документи щодо повноважень посадової особи російською мовою без перекладу, та не надала низку документів, які б підтверджували відповідність елементів товару технічним характеристикам.

ТОВ «НВП Монтаж і впровадження телекомунікаційних систем Монтекс» зареєстроване у Дніпрі, а його власниками є Кирило та Михайло Фількіни (25 та 20% статутного капіталу відповідно), Владислав та Микола Тополі (25 та 15% ) і Юлія Дука (15%). Це перше у цьому році замовлення фірми в Івано-Франківській області. Загалом з початку року вона отримала 23 держзамовлення на 21,6 млн грн.