Фірма нардепа Шевченка підлатає 25 км дороги в Івано-Франківській області за 280 млн грн

15 Червня 2018

Служба автомобільних в Івано-Франківській області в результаті відритих торгів підписала договір з ТОВ «ПБС» на поточний середній ремонт автошляху державного значення Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці –Мамалига. Сума контракту становить 280,9 млн грн. Про це повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, переможець торгів відремонтує три ділянки дороги протяжністю майже 25,3 км. Таким чином вартість ремонту одного кілометра автошляху становитиме 11,1 млн грн. Роботи повинні завершити до кінця 2019 року.

Крім переможця, участь у торгах брали ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» з пропозицією на 935,5 тис. грн дорожчою. Також у аукціоні намагалось взяти участь приватне підприємство «Полтавабудцентр», але тендерний комітет не допустив учасника до торгів, оскільки підприємство не надало копії документів, які підтверджують наявність усіх зазначених в довідці працівників.

Згідно з договірною ціною, витрати ТОВ «ПБС» на заробітну плату будівельникам, монтажникам становитимуть 2,4 млн грн (0,86% від суми угоди), а прибуток закладено у розмірі 464 тис. грн (тобто 0,16%).

ТОВ «ПБС» зареєстроване у 2004 році в Івано-Франківську. Її власницею є Іванна Непик, а керівником – Олексій Пастернак. ТОВ «ПБС» пов’язане з депутатом Олександром Шевченком, який раніше керував курортом «Буковель». Загалом фірма впродовж року уклала 10 угод в Івано-Франківській області загальною вартістю 700 млн грн.