Проїзд в Тернополі ремонтуватиме місцева фірма, яку підозрюють у привласненні 6,5 млн грн

14 Червня 2018

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 29 травня підписало договір з ТОВ «Авакс Проф» на капітальний ремонт проїзду на вул. Братів Бойчуків за 2,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, до грудня 2019 року фірма відремонтує міжквартальний асфальтобетонний проїзд вул. Братів Бойчуків – вул. Братів Бойчуків, 17 м. Тернопіль. Згідно з договірною ціною, прибуток компанії становитиме 9,3 тис. грн, на заробітні плати передбачено 87,6 тис. грн.

У тендері компанія-переможець змагалася з ТОВ «Тернопільбуд». Під час аукціону пропозиція «Авакс Проф» була на 100 грн дешевшою, аніж ціна конкурента.

ТОВ «Авакс Проф» зареєстрований 2010 року, його юридичне місцерозташування – м. Тернопіль. Власником фірми є Олександр Ярмоленко, керівником – Наталія Грохола. Компанія «Авакс Проф» вже не вперше співпрацює із замовником тендеру – протягом 2017-2018 років підписала 21 договір на загальну суму 59,6 млн грн.

Фірма «Авакс Проф» фігурує в кримінальному провадженні №12017210200000006. Компанію підозрюють у привласненні державних коштів в двох тендерах  на капітальний ремонт доріг в м. Шумськ (Тернопільська область), в яких замовником було Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації.

Правоохоронці вважають, що «Авакс Проф» не відремонтувала дороги, натомість склала фіктивні акти виконаних робіт, завищивши їхні обсяги. При цьому управління перерахувало «Авакс Проф» 6,5 млн грн за начебто виконані роботи.

Наразі слідство перевіряє документи замовника, пов’язані з будівельними роботами, за період 2016-2018 років. Поки що інших деталей у справі немає.