Фірма екс-директора «Західвійськбуду» збудує на Стрийській дві казарми для військових за 32,5 млн грн

31 Травня 2018

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління 29 травня підписало два договори з ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» на будівництво казарм за 32,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, двоповерхові казарми поліпшеного планування №1 та №2 збудують у військовому містечку №135 на вул. Стрийській, 80 (поблизу Стрийського парку).

Казарма №1 обійдеться замовникові у 16,5 млн грн. За будівельні роботи замовник заплатить 15,5 млн грн (1,1 млн грн − на благоустрій території), а 975,8 тис. грн підуть на устаткування. При цьому фірма отримає 280 тис. грн прибутку, а на зарплату витратять 1,5 млн грн.

Зовнішній вигляд однієї з казарм

За будівництво казарми №2 Західне управління заплатить 16 млн грн. Із цих коштів 15,1 млн грн піде на будівельні роботи (з них на благоустрій території виділили 1 млн грн), а 970,6 тис. грн – на устаткування. При цьому прибуток для фірми становитиме 270 тис. грн, заробітна плата – 1,4 млн грн.

У кожній казармі буде хол, 25 спалень на п’ять осіб, 12 ванних кімнат з душовою з лінійним трапом та ванна кімната з душовою кабіною, дві кухні. А також сушарня з гладильнею та пральня. Фірма також облаштує територію довкола казарм − озеленить її та влаштує вуличні тренажери. Усі роботи завершать до грудня 2018 року.

У першому тендері з компанією-переможцем змагалися три фірми – ПП «Богдан-Буд», ТОВ «Житлоінвестбуд-ЛВ» та ТОВ «Ферозіт». Пропозиція «Будівельно-інвестиційної компанії «Галицький будівельник» була на 200 тис. грн дешевшою від початкової пропозиції. Інші фірми також знижували свої ціни.

У другій закупівлі з переможцем конкурували ПП «Богдан-Буд» та ТОВ «Ферозіт». Під час торгів ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» знизило свою початкову пропозицію на 180 тис. грн.

ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» зареєстроване 2016 року, його юридичне місцерозташування – с. Бірки Яворівського району. Власником та водночас директором фірми є Олександр Овчаренко, колишній начальник управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації.

Як стало відомо з його резюме, яке тепер видалене з сайту пошуку роботи, він також працював начальником управління (квартирно-експлуатаційного) Західного оперативного командування, головою Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради та директором ДП Міноборони України «Західвійськбуд».

Протягом 2017-2018 років компанія підписала 44 договорів на загальну суму 76,4 млн грн. ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» співпрацює зі замовником вже не вперше – протягом 2017-2018 років вони підписали чотири договори на будівництво казарм на загальну суму 39,2 млн грн.