Пологовий на Мечнікова замовив ремонт операційних світильників із лампами втричі дорожчими, ніж на ринку

25 Травня 2018

Міський комунальний клінічний пологовий будинок №1, що розташований на вулиці Мечнікова, 8 у Львові, підписав договір з ТОВ «Західтехмед» на поточний ремонт операційних світильників. Сума угоди становить 6,5 тис. грн, повідомляється на порталі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з контрактом, за ці кошти підрядник впродовж 30 днів відремонтує п’ять операційних світильників. У кошторисі визначено вартість розхідних матеріалів та вартість ремонтних робіт.

Що стосується матеріалів, то їх вартість є суттєво завищеною. Медики оплатили придбання п’яти кварцових галогенових ламп КГМ 24-50 за 220 грн/шт. Але на ринку їх продають за 75-96 грн/шт., тобто майже втричі дешевше.

А за ремонтні роботи заплатять 5,4 тис. грн. За ці кошти представники ТОВ «Західтехмед» зроблять діагностику трьох світильників, замінять джерела світла, почистять та налаштують рефлектори за 980 грн кожен. А ще у двох світильниках додатково замінять блоки живлення, відтак, їх ремонт та діагностика буде коштувати дорожче – 1250 грн за кожен.

ТОВ «Західтехмед» зареєстроване у 2015 році у Львові, а його власником є Ірина Говорова. З часу свого заснування фірма уклала 34 угоди з бюджетними організаціями на загальну суму у 683 тис. грн. Всі угоди укладені без конкурсних процедур закупівель.