Тендерний комітет Франківської райадміністрації Львова не помітив на своїх торгах братів-конкурентів

10 Травня 2018

Франківська районна адміністрація Львівської міської ради 7 травня підписала договір на ремонт доріг та тротуарів Франківського району з львівським підприємцем Іваном Соболем на 675,8 тис грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Окрім переможця, участь у торгах брали дві львівські фірми «Дорожні Технології» БС та «Магістраль Захід», пропозиції яких під час торгів були незмінними. Лише Іван Соболь знизив свою початкову пропозицію на 23,4 тис грн, аби обійти «Магістраль Захід».

Однак засновником компанії «Дорожні Технології» є старший брат переможця торгів – колишній депутат Львівської міської ради Петро Соболь. Цю інформацію нам підтвердив Іван Соболь під час телефонної розмови. Однак за його словами, він не знав, хто буде його конкурентом. Це справді можливо, оскільки до публікації протоколу на Prozorro не можна побачити, хто буде твоїм конкурентом. Варто зауважити, що раніше в тендерах брати не зустрічалися.

Разом з тим, згідно з ЗУ «Про публічні закупівлі», брати є пов’язаними особами. Замовник, тобто в даному випадку Франківська РА, зобов’язаний був відхилити тендерну пропозицію учасника, який є пов’язаною особою з іншим учасником, однак цього не було зроблено.

Редакція «Наші гроші. Львів» не змогла перевірити всі документи «Дорожніх технологій» та приватного підприємця на схожість в оформленні, оскільки деякі документи Івана Соболя опубліковані на Prozorro як конфіденційні, без можливості ознайомитись з ними.

Львів’янин Іван Соболь зареєстрований як підприємець з 2016 року. Він також є керівником та співзасновником фірми «Агрофірма садівництва та городництва», співзасновником підприємства «Західноукраїнський земельно-юридичний центр». Також він керує компанією «Солонкаінвестбуд», де його брат Петро Соболь є співвласником.

Раніше Іван Соболь керував ТОВ «Дорожні технології» ЛВ, де левова частка в «статутнику»  належало його братові.

Підприємець не вперше ремонтує місцеві дороги – протягом цього року він підписав чотири договори з Винниківською міською радою та два договори з винниківським КП «Добробут» на загальну суму 68 тис. грн.