Харківські підприємці «розіграли» понад 400 тисяч від навчального центру у Львові на смугу перешкод

07 Травня 2018

Військова частина А1666 (25 Навчальний центр Військової служби правопорядку) за результатами відкритих торгів 26 квітня замовила обладнання для смуги перешкод за системою «Барс» вартістю 419,5 тис. грн у харківського приватного підприємця Євгена Шепітько. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Переможець має доставити обладнання до 1 липня цього року у Львів, на вул. Городоцьку, 40. Згідно з технічним завданням, смуга перешкод складатиметься з п’яти дерев’яних колод, двох металевих стелажів для розбирання автомату, колоди зі спусками, майданчика для рукопашного бою, 21 пенька, двох стін, канатної та металевої сіток, рову, труби, трьох ростових мішеней.

Гарантійний термін повинен бути не менше 3 років. А доставка і монтаж буде здійснена за рахунок постачальника.

Окрім переможця участь у торгах брав ще один харківський підприємець, 23-річний Владислав Іванов з пропозицією на 500 грн дорожчою. Він завантажив свою пропозицію на одну хвилину раніше суперника. Під час аукціону цінові пропозиції залишились незмінними.

Водночас Владислав Іванов не завантажив низки потрібних документів, які вимагав замовник, наприклад, довідки наявність обладнання та матеріально-технічної бази, наявність працівників відповідної кваліфікації тощо.

З документів, які він подавав на інші торги, відомо, що Іванов є офіційним дилером ХОЗ «Спортінвентар», як і Шепітько. І хоча юридична адреса Владислава Іванова на вулиці Цілиноградській, в договорах зазначають, що його місцерозташування – це вулиця Миргородська, 4. Таку ж адресу має його конкурент Євген Шепітько, який раніше працював юристконсультом ХОЗ «Спортінвентар». І там же працює ХОЗ «Спортінвентар».

На минулорічних торгах ЛКП «Спортресурс» Іванов самостійно вказує в довідці, що працює на вул. Миргородській.

Якщо порівняти довідки Іванова на минулорічних торгах з теперішніми довідками Шепітька, то одразу видно, що їх робили одні й ті ж люди.

І навпаки, минулорічні довідки Шепітька мають таку ж шапку, як теперішні Іванова.

26-річний Євген Шепітько при реєстрації приватним підприємцем вказав номер мобільного телефону 0954597074. Такий же телефон вказано в реєстрі і для Владислава Іванова. Шепітько та Іванов зустрічались під час закупівель 12 разів.