«ПБС» нардепа Шевченка ремонтуватиме дорогу Львів-Мукачеве за 88 млн грн

03 Травня 2018

Служба автомобільних доріг у Львівській області 27 квітня підписала два договори з ТОВ «ПБС» 27 квітня 2018 року на ремонт автошляху Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани − Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів на загальну суму 88 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з першою угодою, до кінця 2018 року ТОВ «ПБС» здійснить поточний середній ремонт двох ділянок (2,6 км та 2,5 км) автомобільної дороги Н-09 за 83,85 млн грн. В середньому вартість ремонт 1 км становитиме 16,45 млн грн. Згідно з договірною ціною, на заробітні плати піде 665 тис. грн, а прибуток для «ПБС» закладено на рівні майже 272 тис. грн.

Крім переможця, участь в аукціоні брали ще дві компанії – київське ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» та одеське ТОВ «Автомагістраль-Південь». Протягом торгів конкуренти не знижували своїх цінових пропозицій. Лише фірма-переможець знизила свою початкову пропозицію на 1,25 млн грн.

Також ПП «Полтавабудцентр» Славіка Асланяна не допустили до аукціону. Згідно з протоколом, фірма підтвердила досвід щодо влаштування основи лише на 1363 кв. м, а потрібно було не менше ніж на 5000 кв. м.

До кінця цього року фірма «ПБС» також здійснить поточний дрібний ремонт  44-кілометрової ділянки автошляху Н-09 та транспортної розв’язки за 4,2 млн грн. Згідно з договірною ціною, на заробітні плати піде 202 тис. грн, а прибуток фірми становитиме 81 тис. грн.

У цьому тендері ТОВ «ПБС» змагалося з ДП «Львівський облавтодор» та стрийським дочірнім підприємством «Екранбуд» ТОВ «Екран». Під час торгів фірма «Екран» своєї пропозиції не зменшувала, натомість «Львівський облавтодор» та «ПБС» зменшили на 21,5 тис. грн. Перемогла компанія «ПБС», пропозиція якої була на 20 тис. грн нижчою, аніж «Львівського облавтодору».

ТОВ «ПБС» зареєстроване у 2004 році в Івано-Франківську. Її власницею є Іванна Непик, а керівником – Олексій Пастернак. «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який раніше керував курортом «Буковель». ТОВ «ПБС» вже не вперше ремонтує львівські дороги. Минулого року компанія уклала п’ять угод зі Службою автомобільних доріг у Львівській області на загальну суму майже 95 млн грн.