- NGL.media - https://ngl.media -

«Львівському хімічному заводу» не вдалося закрити розслідування АМКУ про «розіграш» торгів з фірмою «Львівкисень»

16.04.2018 @ 08:30 в Новини

ПАТ «Львівський хімічний завод» у судовому порядку не змогло закрити справу Львівського облтервідділення АМКУ про розслідування порушення товариством законодавства про захист економічної конкуренції. Про це стало відомо з постанови Львівського апеляційного господарського суду від 19 березня.

Згідно з інформацією в судреєстрі, розслідування АМКУ стосується конкуренції «Львівського хімічного заводу» та фірми «Львівкисень». Як раніше повідомляли [1] «Наші гроші. Львів», ПАТ «Львівський хімічний завод» і ТОВ фірма «Львівкисень» протягом 2014-2017 років регулярно змагалися разом в тендерах на закупівлю різних газів львівськими медзакладами. Кінцевими бенефіціарними власниками ПАТ «Львівський хімічний завод» є Анатолій Бобришов та Крістіна Бобришова, яка до 2012 року була власницею «Львівкисень».

Згідно з постановою [2] суду, ще в 2015 році УСБУ у Львівській області звернулося до Львівського обласного територіального відділення АМКУ з листом щодо необхідності перевірки торгів 2014 року на закупівлю промислових газів, де замовником була Львівська обласна клінічна лікарня.

ЛОТВ АМКУ розпочало розгляд справи щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції та надіслало фірмі відповідне розпорядження.

Натомість «Львівський хімічний завод» звернувся до суду з вимогою визнати недійсним розпорядження про початок розгляду справи та взагалі зобов’язати АМКУ закрити справу без прийняття рішення по суті.

Позов у грудні 2017 року повністю не задовольнив [3] Господарський суд Львівської області, а нині це рішення підтримав і апеляційний суд.

Відмова у заводоленні вимог позивача грунтувалась на двох моментах. По-перше, товариство пропустило двомісячний термін, протягом якого мало право оскаржити рішення органів АМКУ повністю або частково до господарського суду. По-друге, розпорядження АМКУ про розгляд справи лише фіксує процесуальне становище сторін у справі та має інформаційний характер і не може порушувати права товариства, оскільки застосування будь-яких санкцій таке розпорядження не передбачає.

Адмінколегія ЛОТВ АМКУ станом на момент розгляду справи в суді не прийняла рішення у справі ПАТ «Львівський хімічний завод» і ТОВ фірма «Львівкисень». У разі якщо їх визнають винними у спотворенні результатів торгів, вони повинні будуть сплатити штраф та не зможуть брати участі в торгах протягом наступних 3 років.

За даними SMIDA за 4 квартал 2017 року, понад 66% акцій ПАТ «Львівський хімічний завод» належить Анатолію та Крістіні Бобришовим. Нині власницею ТОВ фірма «Львівкисень» є Ірина Михайлович, а керівником – Ярослав Гром. У 2016-2017 роках компанії були конкурентами у 67 торгах.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/04/16/lvivskomu-himichnomu-zavodu-ne-vdalosya-zakryty-rozsliduvannya-amku-pro-rozihrash-torhiv-z-firmoyu-lvivkysen/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2017/06/12/povyazani-firmy-znovu-podilyly-tendery-na-medychnyj-haz-dlya-tuberkuloznoho-dyspanseru/

[2] постановою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72961411

[3] не задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/70892773

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.