Городоцькі комунальники приховали інформацію про преміювання на підприємстві

Комунальне підприємство «Городоцьке водопровідно-каналізаційне господарство» приховало інформацію про преміювання, встановлення надбавок, доплат та виплат матеріальної допомоги керівництву та працівникам Городоцького ВКГ. Цю інформацію КП відмовилось надати на запит редакції «Наші гроші. Львів».

У запиті редакція просила надати копії наказів про преміювання та інші фінансові винагороди для працівників на підприємстві. Утім керівник КП Любомир Колодій повідомив, що запитувана журналістами інформація та копії документів містить персональні дані фізичних осіб і, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», поширення таких даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється лише (якщо це необхідно) у випадках інтересів національної безпеки, економічного добробуту і т.д.

За словами медіа-юриста Інституту розвитку регіональної преси Людмили Панкратової, така відмова є неправомірною, і її можна оскаржити. У випадку, якщо розпорядник інформації вважає, що ця інформація є конфіденційною, він повинен у відповіді пояснити, чому інформація є конфіденційною, яку небезпеку несе її розголошення і чому ця небезпека є більшою, ніж питання суспільного інтересу.