Субпідрядниками поляків під час реконструкцію «Краківця» та «Шегині» за 22 млн грн виступить тесть Насірова та оточення Труханова

26 Березня 2018

Державна фіскальна служба України 7 березня за результатами конкурентних діалогів повідомила про намір укласти дві угоди з польськими компаніями про реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Польщею до кінця 2020 року на загальну суму 22,45 млн євро. Про це повідомляють «Наші гроші».

Оскільки проектування замовляють разом із роботами, підсумкова відомість ресурсів та кошториси не були опубліковані. Це не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Фірма «Unibep S.A.» реконструює пункт пропуску «Шегині» за 15,55 млн євро.

Концептуальне рішення передбачає систему сканування Rapiscan 624XR, систему охорони периметру Peridect, відеокамери Starlight і Pelco, інженерне обладнання Rainpark тощо.

Субпідрядниками є ТОВ «Ферозіт» (10%), МНВАП «Авіокон Проект» (10%), ТОВ «Альтіс-Констракшн» (5%) із корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського – тестя екс-голови ДФС Романа Насірова, ТОВ «Ростдорстрой» (5%) із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова, ТОВ «Креатор Компані» (5%), локальний проектувальник ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» (3%) і польський генеральний проектувальник «AM-Projekt» (2%). Лабораторію залучать у ТОВ «Будівельна компанія «Ескадор».

Основними акціонерами «Unibep S.A.» є Zofia Mikołuszko, Zofia Iwona Stajkowska, Beata Maria Skowrońska з рейтингу «50 найбагатших польок 2017», фонди «Aviva» і «NN OFE».

Фірма «IDS-Bud S.A.» збудує ділянку для легкових автівок та автобусів і відновить інфраструктуру української частини пункту пропуску «Краківець» за 6,90 млн євро.

Виконають будівельні та ремонтні роботи, влаштують структуровану кабельну мережу, ваговий комплекс, системи відеоконтролю, зчитування номерних знаків і контролю доступу тощо. Субпідрядником теж є вищезгаданий «Альтіс-Констракшн».

Переможці змагалися між собою та з компанією «T4B Sp z o o» (Польща) з однойменної групи «T4B». За скаргою останньої в АМКУ на першому етапі конкурентних діалогів відхилили ще одну польську фірму – «Mirbud S.A». Підставою стала відсутність договору про залучення інженера-проектувальника та його кваліфікаційного сертифікату. Із цієї ж причини ДФС відмінила інший тендер щодо пішого переходу у пункті пропуску «Рава-Руська» очікуваною вартістю 1,59 млн євро, до якого «Mirbud S.A» спершу допустили.

Фірма «Unibep S.A.» 16 березня оскаржила в АМКУ перемогу на тендері щодо «Краківця» компанії «IDS-Bud S.A.», заявивши про необґрунтованість і заниженість ціни останньої. Адмінколегія прийняла скаргу до розгляду, який відбудеться 14 квітня.