- NGL.media - https://ngl.media -

Оприлюднено вирок міському голові Сколе та екс-директору місцевого КП, яких за хабар засудили до ув’язнення

26.03.2018 @ 09:00 в КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА,Новини

Міський голова Сколе Володимир Москаль та екс-керівник КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» Ганна Зінкевич-Домбровська не визнали своєї вини у хабарництві під час розгляду справи про їх обвинувачення та відмовились надати покази, пославшись на статтю 63 Конституції України. Про це стало відомо з вироку [1] суду, який оприлюднили в реєстрі 22 березня.

У липні 2015 року міська рада Сколе оголосила конкурс на право оренди нежитлового приміщення площею 150,8 кв. м на першому поверсі прибудови до багатоповерхівки. Однак, згідно з вироком, Ганна Зінкевич-Домбровська повідомила директорові ТОВ «Вадімір Компані», яке хотіло відкрити в приміщенні магазин вживаного одягу, про необхідність сплати 18 тис. грн. Ці гроші гарантували перемогу в конкурсі, підписання договору оренди та зменшення орендної плати з подальшим сприянням у викупі цього приміщення.

Зінкевич-Домбровська, яка на той момент надавала юридичні послуги Сколівській міськраді за договором, також сказала змінити основний вид економічної діяльності фірми на «організацію конгресів і торгівельних виставок», що дозволить зменшити вартість оренди.

10 серпня 2015 року директор компанії передав гроші Ганні Зінкевич-Домбровській, яка потім розділила їх з Володимиром Москалем, сказано у вироку. При цьому міський голова Сколе підписав та скріпив гербовою печаткою рішення виконкому «Про затвердження результатів засідання конкурсної комісії з питань оренди майна територіальної громади м. Сколе», відповідно до якого ТОВ «Вадімір Компані» визнано переможцем у конкурсі, якого в дійсності не відбувалось. Не було і засідання конкурсної комісії, яка б вибрала переможця. Про це на суді заявило кілька свідків-членів комісії.

Щодо 18 тис. грн, то з вироку випливає, що їх фактично виявили не у міського голови та юристки. Так, 2 тис. грн виявили в секретаря міськради. Вона на суді заявила, що не може пояснити, як кошти опинилися в її сумочці. І сказала, що від Москаля та Зінкевич-Домбровської гроші не отримувала. Решту коштів підбирали із землі. Так, згідно з протоколом обшуку, одразу перед затриманням Зінкевич-Домбровська викинула із сумочки 7 тис. грн, загорнуті в аркуш паперу, а Москаль із задньої кишені штанів – ще 9 тис. грн.

Один з свідків розповів, що бачив трійцю на задньому подвір’ї, а потім також побачив, як затримували міського голову, який викинув ключі від машини і якийсь пакунок. Ще один свідок підтвердила побачене, сказавши, що міський голова щось викинув, і, «підійшовши ближче, вона побачила, що це грошові купюри».

При освітленні спецлампою рук усіх трьох осіб видимих слідів світіння на них виявлено було. Нашарування спецречовини знайшли на всіх дисках зі змивами з рук Москаля (і кишені його штанів) та Зінкевич-Домбровської, усіх коштів та рукавиць, в яких ці кошти вилучали.

Сторона захисту заявляла про провокацію отримання неправомірної вигоди. Зокрема, про те, що один із свідків (знайома директора компанії) була учасником у інших кримінальних провадженнях у якості заявника та понятої, в зв’язку з чим вона співпрацює із правоохоронними органами. Також просили визнати недопустимими дуже багато доказів через виявлені ними порушення. Наприклад, змиви з рук Москаля були отримані не в порядку, встановленим КПК, працівники поліції та слідчий перед початком обшуку не представилися, слідчий не вручив копію протоколу обшуку тощо. Однак суддя вирішив, що заявлені клопотання сторони захисту є необгрунтованими.

Володимира Москаля визнали винним за ч.3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення), засудивши до 6,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ганну Зінкевич-Домбровську визнали винною за ч.3 ст. 368 ККУ та ч.5 ст. 27 (пособництво), засудивши до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура Львівської області заявила [2], що оскаржить даний вирок як надто м’який.

6 червня 2017 року Ганна Зінкевич-Домбровська подала [3] декларацію після звільнення з посади т.в.о. директора КП «Сколівське ЖКГ». Нагадаємо, що КП «Сколівське ЖКГ» у 2017 році сплатило [4] майже 246 тис. грн за вивезення сміття матері міського голови Богдані Москаль.

Батько міського голови Богдан Москаль є депутатом [5] Сколівської міськради. У своїй декларації [6] за 2016 рік він вказав, що отримав від підприємницької діяльності 952,7 тис. грн, а його дружина – майже 912 тис. грн. Крім того, Богдана Москаль отримала понад 128 тис. грн доходу від надання майна в оренду КП «Сколівське ЖКГ».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/03/26/oprylyudneno-vyrok-miskomu-holovi-skole-ta-eks-dyrektoru-mistsevoho-kp-yakyh-za-habar-zasudyly-do-uvyaznennya/

URLs in this post:

[1] вироку: http://reyestr.court.gov.ua/Review/72813682

[2] заявила: https://zaxid.net/prokuratura_oskarzhit_rishennya_sudu_shhodo_uvyaznennya_mera_skole_na_66_rokiv_za_habar_n1452302

[3] подала: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_66079653-a7a2-4c47-b400-d93b2eb51d6c

[4] сплатило: http://ngl.media/2017/12/27/maty-miskoho-holovy-v-skole-otrymala-ponad-pivmiljona-na-vyvezennya-smittya-vid-mistsevyh-komunalnykiv/

[5] депутатом: http://skole-rada.com.ua/index.html?news.php?id=467&coment=news

[6] декларації: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_35ab07fd-d397-4410-b741-57dcbc24aa22

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.