Військові з Яворова накупили дорогого спорядження для дайвінгу

23 Березня 2018

Військова частина А2615 Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ 21 березня 2018 року підписала договір про закупівлю інвентаря для дайвінгу на загальну суму 199,18 тис. грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozzoro.

Угоду уклали із київським приватним підприємцем Олексієм Остроглядом, який є технічним спеціалістом у Drive Service, бренд-менеджером у MARES Ukraine (дистриб’ютор італійського спортивного одягу) та співпрацює з Scuba School International. 3 2016 року Олексій Острогляд взяв участь у 28 тендерах на закупівлю спортивного спорядження та переміг у дев’ятнадцяти з них.

Згідно з угодою, підприємець продасть львівським військовим 9 найменувань спорядження для спеціальної підготовки військовослужбовців.

Найдорожче військовій частині обійдеться регулятор XTX200 DIN – 14 тис. грн за одиницю (42 тис. грн за три регулятори). Такий самий регулятор в спеціалізованих інтернет-магазинах коштує всередньому 11 тис. грн.

Також частина заплатить 21 тис. грн за дві пари ласт з відкритою п’яткою, тобто 10,5 тис. грн за одну пару. У договорі не вказано модель ластів, тому не можливо точно оцінити, наскільки ринковою є їхня ціна. В інтернет-магазинах якісні ласти з відкритою п’яткою коштують від 1,9 тис. грн до 6,4 тис. грн. А за понад 10 тис. грн продають карбонові ласти, які здебільшого використовуються для професійного підводного полювання та фрідайвінгу.

Військові придбали також шість балонів для занурення на 15 літрів 232 bar Faber-AQL (жовті) за 9,12 тис. грн кожен. Цікаво, що приватний підприємець Олексій Острогляд в листопаді минулого року продав такі самі балони військовій частині в Одесі за 5,6 тис. грн.

Окрім цього, військова частина замовила три консолі AQFт по 6,08 тис. грн кожен; два октопуси KRONOS – за 4 тис. грн штука; три маски IMPRESSION за 2,56 тис. грн; чотири компенсатори NICK p.L – 10,56 тис. грн та два ножі Diablo Professional – 1,76 тис. грн кожен.