Керівник Стрийського комунального підприємства знову віддав підряд на 200 тис. грн своєму зятеві

«Стрийський міський комбінат комунальних підприємств» 19 березня уклав угоду на зрізання дерев на території міського кладовища з приватним підприємцем Іваном Паком на 199,48 тис. грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, за ці кошти підприємець повинен зрізати 41 дерево різних порід. На заробітну плату він витратить 115 тис. грн та отримає 10 тис. грн прибутку.

Минулого року контракт на ці роботи також підписували з Іваном Паком. Тоді сума угоди становила близько 160 тис. грн.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», Іван Пак є зятем керівника Стрийського міського комбінату Василя Васьковича – з серпня 2013 року він одружений із його дочкою Соломією Пак (Васькович).

Керівник КП Васькович підписав договір зі своїм зятем-приватним підприємцем

Василь Васькович відомий тим, що активно розподіляє бюджетні кошти між компаніями та особами, які напряму з ним пов’язані. Лише минулого року він віддав таким фірмам та підприємцям понад третину коштів, витрачених комунальним підприємством на різні роботи.

Найбільше коштів отримало ТОВ «Комунальник-1», співзасновником якої був сам Василь Васькович, а також підприємці Віталій Мних та Іван Пак. Загалом вони отримали у 2017 році підрядів на 4,25 млн грн, що становить 39% від всіх підписаних контрактів.

До речі, з березня 2017 року Іван Пак є керівником та співзасновником сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Стрийський Ясь», який спеціалізується на вирощуванні квасолі та створений за підтримки Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.