Директор комунального підприємства в Мостиськах за бюджетні гроші орендує автомобіль у власної дружини

Виконуючий обов’язки директора мостиського комунального підприємства «Житловик» Петро Гринишин уклав договір на оренду автомобіля для потреб підприємства з власною дружиною за 1900 грн на місяць.

Договір між КП «Житловик» та дружиною керівника Ярославою Гринишин уклали на оренду автомобіля Wolkswaggen Passat 1990 р.в. ще у січні 2016 року. Тоді вартість оренди становила 850 грн/місяць. Зі сторони КП договір підписував Петро Гринишин.

Вже 1 червня 2017 року комунальне підприємство уклало додаткову угоду і платить Ярославі Гринишин 1900 грн на місяць за оренду автомобіля. Термін дії додаткової угоди невідомий.

Згідно з угодою, яку комунальне підприємство надало на запит «НГ.Львів», КП «Житловик» забов’язується підтримувати автомобіль в належному технічному стані, проводити за свій рахунок поточний ремонт, обслуговування та заправку автомобіля. Загалом витрати на орендований автомобіль протягом 2016-2018 рр. становили 65,1 тис. грн.

У своїй декларації в.о. директора КП «Житловик» Петро Гринишин зазначив, що його дружина у 2016 році отримала дохід від здачі майна комунальному підприємству у сумі 10,2 тис. грн.

На питання про те, чи заявляв Петро Гринишин про конфлікт інтересів через даний договір оренди перед його підписанням, в КП «Житловик» не відповіли.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», колишнього керівника іншого комунального підприємства «Львівавтодору» Олега Березу звинуватили порушенні закону «Про запобігання корупції» саме в частині конфлікту інтересів за те, що він як керівник КП орендував власне авто. Йому вдалось уникнути відповідальності через колізію в законодавстві.