- NGL.media - https://ngl.media -

За отримання $10 тис. хабара начальнику відділу Держземагентства в Радехові дали рік умовно

19.03.2018 @ 08:30 в Новини

Шевченківський районний суд визнав винним у хабарництві начальника відділу Держземагентства Радехівського району Богдана Овсяника, який вимагав $30 тис. за допомогу в отриманні землі. Суд виніс вирок [1] ще 29 січня, однак його опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень зі значним запізненням – 13 березня.

Головний свідок у справі, яка і передавала хабар, розповіла, що в 2013 році вона захотіла отримати 0,8 га сільськогосподарської землі на території Вузлівської сільради (Радехівський район), а потім змінити її цільове призначення. Влітку 2013 року вона звернулась із проханням отримати землю до Держземагентства Радехівського району, а саме до Богдана Овсяника. Останній під час консультації сказав жінці, що його послуги не будуть безкоштовними, однак ніякої конкретної суми не назвав.

Через деякий час свідок у приміщенні установи написала заяву про виділення їй землі, а Овсяник сказав, що зареєструє її в канцелярії самостійно, нагадавши при цьому про необхідність сплати 30 тисяч. Жінка подумала, що мова йде про 30 тисяч гривень. Також вона стверджувала, що не думала, що ці кошти є хабарем, а офіційним платежем в касу.

Однак у серпні під час зустрічі у піцерії «Нью Йорк Стріт» Овсяник повідомив, що мова йде про 30 тис. доларів. При цьому жінка мала передати $10 тис. авансу. Про вимагання грошей свідок повідомила УСБУ у Львівській області лише 4 листопада. Через два дні СБУ затримала Овсяника при отриманні $10 тис.

Богдан Овсяник в суді визнав свою провину, у вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати, оскільки з 2014 року, після винесення попереднього вироку, фактично відбув призначене покарання. Ще в березні 2014 році Овсяника засудили [2] до п’яти років позбавлення волі без права обіймати певні посади протягом трьох років та конфіскацією майна, але покарання було змінено на три роки іспитового терміну.

Прокурор оскаржив [3] це рішення в апеляційному суді. Він вимагав скасувати звільнення від покарання з випробуванням і призначити засудженому 6 років в’язниці з конфіскацією майна. Суд ухвалив призначити новий розгляд справи.

Тепер, після повторного розгляду суд вирішив призначити Богдану Овсянику 5 років позбавлення волі, але звільнити від відбування призначеного покарання, замінивши його на один рік іспитового терміну. Також суд вирішив повернути заставу у розмірі 91 тис. грн заставодавцю, особисті речі повернути засудженому, а $10 тис. хабара залишити на зберігання у фінансовому відділі УСБУ у Львівській області.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/03/19/za-otrymannya-10-tys-habara-nachalnyku-viddilu-derzhzemahentstva-v-radehovi-daly-rik-umovno/

URLs in this post:

[1] вирок: http://reyestr.court.gov.ua/Review/72599088

[2] засудили: http://reyestr.court.gov.ua/Review/37939136

[3] оскаржив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/57188163

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.