Мостиські комунальники переплатять за дизпаливо фірмі батька місцевого митника

Дизельне паливо для мостиського комунального підприємства «Житловик» до кінця поточного року постачатиме ТОВ «Ігвол» за 199,9 тис. грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Договір підписали без проведення конкурсу, оскільки його сума лише на 100 грн менша, ніж поріг для відкритих торгів, коли участь мали б взяти щонайменше двоє учасників. У такому випадку у ТОВ «Ігвол» були б конкуренти.

Згідно зі звітом про закупівлю, КП «Житловик» придбало дизельне паливо за ціною 30 грн за 1 літр (з ПДВ). Ціна є вищою, ніж середньоринкова – станом на дату підписання договору середня вартість дизельного палива у Львівській області становила 27,2 грн/л, тобто комунальники переплатять 10%, що становить 18,5 тис. грн. Сам договір та специфікація  до нього не оприлюднені.

ТОВ «Ігвол» зареєстроване в Мостиськах, власником 75% фірми є місцевий мешканець Теодор Тарас, ще 25% належать його невістці Галині Тарас. Син власника Андрій Тарас є інспектором Львівської митниці ДФС.

Починаючи з 2017 року фірма підписала 7 договорів на постачання палива на понад 638 тис. грн. Серед них усі допорогові закупівлі, а замовниками виступали лише бюджетні структури Мостиського району.

P.S.

Після публікації матеріалу МКП «Житловик» повідомило, що купувало дизельне паливо дешевше, аніж було зазначено на Prozorro. Ціну в 30 грн/л вказали у звіті про закупівлю, оскільки саме така ціна, стверджують в КП, була на території району станом на 2 лютого. На підтвердження цих слів КП надало лінк на сайт, де вказано, що середня роздрібна ціна на ДП на українських АЗС зросла до 28,07 грн/л. Згідно з накладними за лютий-березень, МКП «Житловик» платило за дизель 27-28,4 грн/л з ПДВ. В результаті загалом «Житловик» встиг придбати у ТОВ «Ігвол» палива лише на 95 тис. грн, оскільки КП провело конкурсну закупівлю пального в іншої компанії.

Нову закупівлю провели через процедуру відкритих торгів. Переможцем стало ТОВ «Нафтотрейд ресурс» з яким 26 лютого підписали контракт на суму 853 тис. грн. Згідно з договором, ціна ДП становитиме 25,79 грн/л, бензину А-92 — 27,25 грн/л.