Директор сколівського КП не задекларував Mercedes C 200

Директор Сколівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Юрій Левицький не подав до реєстру декларацій НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, а саме про придбання автомобіля Mercedes-Benz C 200.

Згідно з Єдиним державним реєстром МВС, 28 липня 2017 року Юрій Левицький зареєстрував за собою право власності на Mercedes 2010 року випуску. І є власником цього автомобіля станом на 12 березня цього року.

Витяг з Єдиного державного реєстру МВС

Згідно із ЗУ «Про запобігання корупції», якщо вартість придбаного майна перевищувала 80 тис. грн (у 2017 році), то у десятиденний строк з моменту придбання майна декларант зобов’язаний письмово повідомити про це НАЗК. Однак таке повідомлення Левицький не подав.

Вартість такого автомобіля на сайті Auto Ria перевищує 300 тис. грн. Однак, як свідчать дані Import Genius, незадекларований автомобіль мав меншу вартість. Однак і не дешевше 80 тис. грн.

Юрій Левицький розповів «НГ. Львів», що став керівником комунального підприємства 12 липня 2017 року, а автомобіль придбав за кордоном ще у червні того ж року. Крім того, одразу в липні його «перепродав», однак не може зняти його з обліку на себе ще протягом року.

Автомобіль був ввезений на підставі закону, яким тимчасово (до 31 грудня 2018 року) були встановлені знижені ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися. І у разі продажу такого автомобіля протягом 365 днів з дня реєстрації власник зобов’язаний буде сплатити акциз за ставками ст. 215 Податкового кодексу України.

За словами Левицького, він не подавав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до НАЗК, оскільки ввіз та розмитнив автомобіль до 12 липня, коли він став директором КП. Втім рухоме майно підлягає державній реєстрації, і право власності на авто виникає з дати реєстрації, тобто з 28 липня 2017 року.

Згідно з е-декларацією Юрія Левицького за 2016 рік, він володіє автомобілем Volkswagen Caravelle 1986 року випуску та третиною квартири в Стрию. Загальний дохід родини у 2016 році становив майже 65 тис. грн.