Працівниця міграційної служби в Червонограді оцінила отримання громадянства України у $800

14 Березня 2018

Червоноградський міський суд 23 лютого 2018 року призначив 25,5 тис. грн штрафу працівниці міграційної служби, яка отримала $800 від іноземки за сприяння в отриманні громадянства України.

Згідно з вироком суду, головний спеціаліст Червоноградського міського сектору Головного управління ДМС України у Львівській області Тетяна Качинська отримувала неправомірну грошову вигоду частинами з вересня по грудень 2015 року.

У березні 2015 року іноземка звернулася до обвинуваченої для того, щоб отримати громадянство України. Однак її документи повертали з обласного управління ДМС через неналежне оформлення. Аби вирішити свою проблему іноземка запропонувала гроші. Обвинувачена в своєму кабінеті написала на аркуші паперу «600 доларів». За ці гроші Качинська мала оформити документи належним чином та вплинувати на те, щоб працівники ГУ ДМСУ у Львівській області прийняли позитивне рішення щодо отримання громадянства.

Першу частину, аванс у сумі $300, працівниця міграційної служби отримала у вересні 2015 року у Червонограді біля кафе «Слов’янське». Потім у листопаді в своєму кабінеті вона отримала ще 400 грн за виготовлення нової посвідки про постійне місце проживання.

Пізніше у грудні Качинська повідомила жінці, що друга частина платежу має становити вже $700, а не $300, як вони домовлялися раніше. Однак за шість днів після цього встановила новий тариф – $500.

Вже наступного дня іноземка залишила ці гроші у машині чоловіка Тетяни Качинської, що стояло напроти входу у приміщення міграційної служби.

На суді обвинувачена повністю визнала свою провину за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) та зазначила, що нікому не збиралася передавати кошти. Суд враховував те, що вона молода, одружена, має на утриманні двох малолітніх дітей, позитивні характеристики, раніше не судима, та призначив їй покарання у вигляді штрафу 25,5 тис. грн.