- NGL.media - https://ngl.media -

Підприємця, який постачав Шевченківській РА неякісну піскосуміш, посадили під домашній арешт

06.03.2018 @ 09:00 в Новини

Шевченківський районний суд Львова посадив під домашній арешт на два місяці власника львівських підприємств «Західне інноваційне об’єднання» та «ЗІО-Спорт» Ігоря Зюбрика, якого підозрюють в продажу неякісної піскосуміші районній адміністрації Львова. Ухвалу про призначення запобіжного заходу було оприлюднено [1] 1 березня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зюбрика підозрюють у заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах – 388,07 тис. грн, шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 ККУ).

На початку минулого року його підприємство «Західне інноваційне об’єднання» стало переможцем тендеру [2] від Шевченківської районної адміністрації на постачання протиожеледного реагенту на 1,2 млн грн. Згідно з технічними умовами, 3600 кг реагенту мали складатися з 20% солі та 80% піску. При цьому, і сіль, і пісок повинні відповідати чітким нормам ДСТУ.

Проте Ігор Зюбрик, стверджують слідчі, сам собі виписав посвідчення якості на суміш від імені ТОВ «ЗІО-Спорт», де він також є власником, в яке вніс неправдиві відомості, що поставлена суміш містить 20% солі, що не відповідало дійсності.

За даними правоохоронців, з лютого по березень 2017 року на рахунок ТОВ «Західне інноваційне об’єднання» від Шевченківської районної адміністрації ЛМР було перераховано 614,82 тис. грн, з яких частину перевели на рахунок ТОВ «ЗІО-Спорт», а ці гроші були використані Ігорем Зюбриком.

Під час судового засідання прокурор наполягав на тому, що Зюбрик вчинив тяжкий злочин, за який КК України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років та вимагав цілодобового домашнього арешту, оскільки вважає, що підозрюваний може впливати на слідство.

Суддя підтримав клопотання частково та призначив частковий домашній арешт. Згідно з ухвалою,  підозрюваному забороняється покидати помешкання з 22.00 до 8.00, спілкуватися зі свідками даного провадження та покидати Львів без попереднього дозволу слідчого. Також він повинен прибувати у відділок за кожною вимогою. Мотивація суду – підозрюваний не судимий, має позитивну характеристику з місця проживання та є єдиним годувальником в сім’ї.

Підприємства Зюбрика вже неодноразово фігурували у розслідуваннях щодо привласнення державних коштів. Йдеться про ТОВ «Західспецбудмеханізація», де Зюбрику належить 50%, та ТОВ «Константа-Агро», де його 10%, а решта 90% належать Оксані Зюбрик-Жмурко. Як повідомляли [3] «Наші гроші», колишній в.о. начальника ДП «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Ярослав Жмурко створював для підконтрольних йому та афілійованих підприємств сприятливі умови для участі у держзакупівлях. Таким чином компанії продавали залізниці деревину в середньому на 30% дорожче, ніж на ринку. Збитки оцінюються у понад 50 млн грн. ТОВ «Західспецбудмеханізація» одержала контрактів на деревину вартістю 10 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/03/06/pidpryjemtsya-yakyj-postachav-shevchenkivskij-ra-neyakisnu-piskosumish-posadyly-pid-domashnij-aresht/

URLs in this post:

[1] оприлюднено: http://reyestr.court.gov.ua/Review/72420617

[2] тендеру: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-12-13-001173-a

[3] повідомляли: http://nashigroshi.org/2016/01/11/nabu-vzyalos-za-bankivski-provodky-kompanij-yaki-prodaly-ukrzaliznytsi-derevo-z-nakrutkoyu-v-30/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.