Тротуари на вулиці Шевченка відремонтує фірма Кухтицького, якого влітку затримували за підкуп прокурорів

02 Березня 2018

Шевченківська районна адміністрація 27 лютого уклала дві угоди на ремонт міжквартальних доріг та тротуарів на вулиці Шевченка у Львові загальною вартістю 3,01 млн грн. Про це повідомляєтьмся на сайті електронних закупівель Prozorro.

Капітальний ремонт тротуарів на вулиці Шевченка, 406 та 408 за 1,46 млн грн виконає ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД». А ремонт тротуарів на цій вулиці поблизу будинку 358 буде робити ТОВ «Вельт капітал» за 1,55 млн грн. Всі роботи планують завершити до кінця 2018 року.

Засновником ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД» є Андрій Кухтицький, в минулому сумчанин, а тепер мешканець села Острів (Сокальський район). Це підприємство засновано лише в червні 2016 року, але встигло змінити львівську реєстрацію на київську. Раніше Андрій Кухтицький очолював та був власником ТОВ «Гарантспецбуд-Захід». Службових осіб цієї фірми прокуратура Львівської області обвинувачує в привласненні понад 8 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції вулиць Котляревського та Нечуя-Левицького. На даний час триває судовий процес.

А 2 червня 2017 року Андрія Кухтицького затримували працівники управління захисту економіки департаменту захисту економіки Національної поліції України за те, що він намагався підкупити працівника львівської прокуратури. За 8,4 тис. доларів США він просив закрити кримінальне провадження щодо привласнення бюджетних коштів.

Досить цікавою є й історія другої фірми, яка буде робити ремонт. Власником ТОВ «Вельт капітал», що було створено два роки тому, є львів’янка Тетяна Павленко, а раніше директором та власницею була мешканка Трускавця Ярина Газда. Вона також ще донедавна була власницею та керівником ТОВ «Арагас», яке виступило одним із конкурентів «Вельт капітал» на даному тендері.