Обласна лікарня закупила протиінфекційних ліків на 4 мільйони грн у дніпровської «БаДМ-Б»

21 Лютого 2018

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» за результатами відкритих торгів уклала контракт з ТОВ «БаДМ-Б» на закупівлю ліків загальною сумою 4,06 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Загалом лікарня замовили 5 найменувань протиінфекційних ліків загальною кількістю 44,2 тис. упаковок. Це препарати: цефоперазон плюс в дозуванні 1000 мг та 500 мг, за 193 грн за одиницю та 140 грн, відповідно; зедан – 104 грн/уп; тримек – 56 грн/уп. та біцилін-5 – 49,5грн/уп. Усі ціни відповідають ринковим або є нижчими.

Крім переможця участь у торгах брало ТОВ «Імуно-Фарм» з ціновою пропозицією на 8,6 тис. грн дорожчою (0,2% від суми уголди). Під час аукціону учасники не торгувалися і їх первинні пропозиції залишились без змін.

Власником одеського ТОВ «Імуно-Фарм» є Григорій Бібергал, колишній президент футбольного клубу «Чорноморець». Раніше у ЗМІ він заявляв, що виїхав у США, що не заважає йому провадити успішний бізнес в Україні – лише минулого року його фірма отримала замовлень на понад 14 млн грн.

Дніпровське ТОВ «БаДМ-Б» зареєстровано на кіпрську компанію «Ліорко інвестментс лімітид». Кінцевими бенефіціарними власниками зазначено Олександра Дитятковського та Олександра Суходольського.

Дитятковський у 2016 році увійшов до рейтингу 100 найбагатших українців за версією журналу Forbes. Він посів 90-те місце із статками в 49 млн доларів.

З початку 2017 року «БаДМ-Б» уклав угод на продаж ліків з державними установами на 703 млн грн.