Екс-працівники львівської ДФС побули статистами для київського охоронного агентства на тендері від трускавецьких комунальників

21 Лютого 2018

Комунальне підприємство Трускавецької міської ради «Парк «Курортний»  19 лютого уклало угоду на послуги з охорони парку з київським ТОВ «Краж.нет» на суму 382 тис. грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з підписаною угодою, послуги будуть надаватися з 27 лютого  до кінця 2018 року. Оплата праці однієї години роботи охоронця становить 22,5 грн.

Участь в торгах, окрім переможця, взяли ще три підприємства – одне з Києва та два зі Львова. Під час аукціону торги, фактично відбувались між двома столичними фірмами – «Краж.нет» торгувалось з  ТОВ «Інтелиджент форс», в результаті чого їх початкові пропозиції знизились, а різниця в кінцевих пропозиціях становила лише 221 грн на користь «Краж.нет». Натомість львівські товариства «ВМ+» та «Бартка 1» протягом торгів не міняли своїх пропозицій, але все одно їх ціни були дешевшими – 365,8 тис. грн та 352,3 тис. грн, відповідно.

Попри це, КП «Парк «Курортний» відхилив обидві дешевші пропозиції, оскільки фірми не подали всіх необхідних документів. Цікаво, що і «ВМ+», і «Бартка 1» не подали ідентичний набір документів – розрахунок оплати праці за одну годину, завірений проект договору та додаток-3, що передбачав інформацію про технічні якісні та кількісні характеристики закупівлі.

Спільним у цих фірм є також адреса – обидві зареєстровані на вулиці Стороженка, 25 у Львові.  Крім того, їх власники, а це Іван Водолазький, що володіє ТОВ «Бартка 1» та Ростислав Каранець – «ВМ+», нещодавно звільнились з управління ДФС у Львівській області, обидва з посад головних державних інспекторів. В обидвох фірм основним видом економічної діяльності зазначено будівництво житлових і нежитлових будівель, а не охоронна діяльність.

Засновником ТОВ «Краж.нет», яке було створено лише рік тому є киянин Олександр Долженко. Крім цього підприємства йому належать ще охоронна фірма «Охоронна гільдіятруск», а його родина володіє підприємствами  «Охоронний альянс груп» та «Охоронний альянс».