Галицька адміністрація віддала майже півмільйонний підряд фірмі, власник якої керував одіозною «Константа-Захід»

20 Лютого 2018

Галицька та Шевченківська районні адміністрації Львова 15 та 16 лютого уклали договори на послуги з фарбування та поточний ремонт об’єктів благоустрою на території районів на загальну суму 1,03 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Шевченківська райадміністрація віддала підряд на благоустрій на суму 475 тис. грн приватному підприємцю Ігорю Новосада. За ці кошти він пофарбує об’єкти благоустрою: лавки, урни для сміття, турнікети, огорожі тощо загальною площею 8,1 тис м2.

За благоустрій у Галицькому районі райадміністрація заплатить загалом 557 тис. грн. Закупівлю розділили на два лоти, відтак, є два переможці.  ПП «Герона за 150 тис. грн відремонтує 12 об’єктів благоустрою.  А ТОВ «Західне інноваційне об’єднання» за 407 тис. грн пофарбує, відремонтує та засклить  8,9 м2   вуличних меблів (лавок, урн, зупинок).

ПП «Герона» зареєстроване у 2006 році у Львові львів’янкою Оленою Герман.

А власником ТОВ «Західне інноваційне об’єднання» є Ігор Зюбрик. Фірма не дуже відома у Львові, хоча лише минуло року отримала бюджетних замовлень на 4,3 млн грн.

Але власник фірми більш відомий іншими своїми підприємствами. Зокрема, Ігор Зюбрик володіє 50% в ТОВ «Західспецбудмеханізація» та 10% у ТОВ «Константа-Агро», решта 90% належать Оксані Зюбрик-Жмурко. Ці підприємства фігурували у низці проваджень щодо привласнення державних коштів під час закупівлі шпал, яке розслідувало ГПУ у 2016 році.

Як повідомляли «Наші гроші», колишній в.о. начальника ДП «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Ярослав Жмурко створював для підконтрольних йому та афілійованих підприємств сприятливі умови для участі у держзакупівлях. Таким чином компанії продавали залізниці деревину в середньому на 30% дорожче ніж на ринку. Збитки оцінюються у понад 50 млн грн. ТОВ «Західспецбудмеханізація» одержала контрактів на деревину вартістю  10 млн грн.

Також у Львові добре відома фірма «Константа-Захід», яку Ігор Зюбрик очолював ще донедавна. Це підприємство, з яким Львівська міська рада судилась кілька років за неякісний ремонт площі Торгової.