Золочівські освітяни купили дорогий хліб у підприємців з однаковими документами

19 Лютого 2018

Відділ освіти Золочівської районної державної адміністрації 14 лютого уклав договір на закупівлю продуктів з приватним підприємцем Анною Лабунською на суму понад 423 тис. грн. Про це повідомляє портал електронних закупівель Prozorro.

За цю суму придбали хлібобулочні вироби: хліб пшеничний та житній, а також булки та батони вищого гатунку. При цьому хлібні вироби тут придбали за помітно вищими цінами, ніж купують інші бюджетні замовники у Львівській області.

Згідно з угодою, пшеничний хліб купили за 13,5 грн/кг, батон за 23,2 грн/кг, а рогалики за 45 грн/кг . Натомість, наприклад, відділ освіти Бродівської районної державної адміністрації купує ідентичний хліб за 9,25 грн/кг, а відділ освіти Перемишлянської райдержадміністрації уклав угоду на батонів за ціною 20грн/кг.

Єдиним конкурентом переможця на торгах був приватний підприємець Володимир Легоцький з пропозицією на 7 тис. грн дорожчою. Учасники тендеру не торгувались.

Варто зазначити, що в обох учасників документи були дуже схоже оформлені, навіть у тому випадку, коли довідки вимагали у довільній формі.

Підприємці вже не вперше разом беруть участь у закупівлях від відділу освіти Золочівської райдержадміністрації. В жовтні 2017 року вони теж завантажили однакові документи.