Фірма депутатів-змовників завершить реконструкцію приміщення швидкої у Східниці за майже 700 тис. грн

19 Лютого 2018

Східницька селищна рада 15 лютого уклала угоду на другу чергу реконструкції приміщень швидкої допомоги у смт. Східниця з МКП «Мажор» за 648,47 тис. грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Першу чергу реконструкції завершили у грудні 2016 року, за 1,2 млн грн. Роботи проводило те ж таки підприємство «Мажор». Другу чергу, згідно з угодою, планують завершити до кінця лютого 2018 року.

Співвласниками МКП «Мажор» є депутат Дрогобицької міської ради від  «Самопомочі» Віктор Тюска та екс-депутат Бориславської міськради від «Фронту змін» Олександр Зварич. У грудні 2015 року Львівське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало МКП «Мажор» за спотворення результатів торгів від тої ж таки Східницької  селищної  ради. Йшлося про підряд на понад 7 млн грн, для отримання якого підприємство вступило в змову з іншим учасником.

Трирічний термін, протягом якого «Мажор» не може брати участь в торгах під час державних закупівель, спливає лише в кінці 2018 року. Проте це не заважає фірмі отримувати держзамовлення через неконкурентні процедури.

За даними Prozorro, протягом минулого року та за перші два місця поточного МКП «Мажор» вже отримало замовлень на 7,78 млн грн. Всі замовлення лише від місцевих рад Східниці, Борислава та Дрогобича.