Комунальні підприємства Львова отримають 93% коштів на прибирання чотирьох районів міста

Личаківська, Галицька, Залізнична та Шевченківська районні адміністрації Львова 31 січня-2 лютого підписали низку договорів на послуги з прибирання території районів на загальну суму понад 95 млн грн. Про це стало відомо з порталу Prozorro.

Личаківська РА підписала шість договорів на майже 20,5 млн грн, що майже не відрізняється від очікуваної суми закупівлі (20,68 млн грн). Залізнична РА при очікуваній вартості в майже 23,8 млн грн підписала сім договорів на 21,8 млн грн. Шевченківській РА не вдалося замовити послугу за одним із дев’яти лотів, а тому сума договорів значно відрізняється від очікуваної – 21 млн грн проти 24,2 млн грн.

Прибирання Галицького не розпорошували на кілька підрядників, а одним 32-мільйонним договором віддали ЛКП ШРП Галицького району.

Згідно з укладеними договорами, прибиранням займатимуться 16 підрядників, з яких лише один приватний підприємець, решта – комунальні підприємства. Причому комунальні підприємства отримають левову частку замовлень – 93% від суми договорів. А приватникам дістанеться решта: підприємець Андрій Глуховський підписав два договори з Личаківською РА на 1,4 млн грн, ПП «Лев-6» (власники Іван Джура та Олег Рудницький, екс-заступник голови ЛОДА) – те ж два договори на майже 5,6 млн грн.

Загалом найбільше коштів отримає ЛКП ШРП Галицького району – 32 млн грн. На другому місці – ЛКП ШРП Залізничного району, 15,8 млн грн, на третьому – ЛКП ШРП Шевченківського району, 13,66 млн грн, на четвертому – ЛКП ШРП Личаківського району, 11,12 млн грн.