Дві новостворені фірми Дубневичів отримають 50 га під сонячні електростанції

08 Лютого 2018

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка своїми розпорядженнями 1 лютого надав дозвіл ТОВ «НР Солар» і ТОВ «Солар Грін Тех» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення двох ділянок загальною площею 51,2 га на території Березинської сільради, що в Миколаївському районі, для будівництва та обслуговування сонячних електростанцій.

Обидві фірми зареєстровані у Львові, на вул. А. Лазаренка 1а в сусідніх офісах – №55 і №56. Цей офісно-адміністративний будинок повністю належить ТОВ «АПП «Львівське», яке контролюють народні депутати від БПП Ярослав та Богдан Дубневич.

ТОВ «Солар Грін Тех» зареєстрував лише півроку тому Тарас Борис. Відомо, що він працював і працює у «Фонді братів Дубневичів», на парламентських виборах був уповноваженим від «Блоку Петра Порошенка» на окрузі №118. Саме від цих двох округів обралися у нардепи Ярослав і Богдан Дубневичі.

ТОВ «НР Солар» зареєструвала 9 місяців тому Зоряна Телішевська, яка звільнилася з посади головного спеціаліста відділу пенсійного забезпечення управління ПФУ в Миколаївському районі. Вона декларувала кілька невеликих ділянок та квартиру на 44 «квадрати» в Миколаєві, яка належить їй тільки на половину.

У 2016 році родина Телішевських отримала лише 92 тис. грн доходу, причому Зоряна Телішевська вказала 4,3 тис. грн зарплати в ТОВ «Ліг Агро», яка минулоріч збудувала сонячну електростанцію у Яворівському районі. Ця фірма тепер належить сину Богдана Дубневича Павлу і ТОВ «Ліг Енергія», хоча спочатку замість сина Дубневича співвласником також був записаний їх працівник Роман Васьків. Васьків нині є депутатом Львівської облради від БПП «Солідарність». 24,5% ТОВ «Ліг Енергія» належать доньці Ярослава Дубневича Роксолані Пиртко.

Нагадаємо, голова ЛОДА Олег Синютка був очільником обласного осередку БПП «Солідарність».