Поліція хоче повернути «Львівтеплоенерго» понад 3 млн грн, що їх тепловики перерахували три роки тому «прокладці» з Нікополя

Слідчий суддя Залізничного районного суду міста Львова надав дозвіл слідчому відділу Національної поліції у Львівській області на доступ до документів про рух коштів КП «Львівтеплоенерго». Про це йдеться в ухвалі від 23 січня 2018 року, розміщеній в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Досудове розслідування в рамках кримінального провадження № 12017140060001255 було розпочате ще 29 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України –  привласнення та розтрата майна.

Саме правопорушення відбулась ще в квітні 2014 року. Як повідомляли «НГ. Львів», міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» 4 квітня 2014 року уклало угоду з маловідомим підприємством з міста Нікополь (Дніпропетровська область) «ВКП «Екотрейд» на постачання природного газу об’ємом 3,46 млн кубометрів за 4,9 млн грн.

Вже через три дні, 7 квітня 2014 року, «Львівтеплоенерго» надіслало передоплату в розмірі 2,5 млн грн, а в червні ще 841 тис. грн. Проте поставок газу так і не відбулось, і львівське комунальне підприємство звернулось до суду. У листопаді Господарський суд Дніпропетровської області підтримав позов «Львівтеплоенерго» і зобов’язав «Екотрейд» повернути гроші у сумі 3,287 млн грн.

Засідання відбувалось без присутності відповідача, оскільки представників «Екотрейду» не змогли знайти, хоча офіційно фірма не змінювала місце реєстрації.

Ще у серпні 2014 року Державна фіскальна служба виявила, що у фірми анульовано реєстрацію платника податків через непідтвердження місцезнаходження. Крім того, «Екотрейд» внесли до реєстру суб’єктів фіктивного підприємства.

Також в ході розслідування виявилось, що у фірми був фіктивний директор. У всякому випадку чоловік, який за документами на момент підписання угоди був директором підприємства, заявив, що він жодного стосунку до діяльності «Екотрейду» не має, директором даного підприємства ніколи не був, а підпис під угодою належить не йому.

Сьогодні, за даними YouControl, власником та керівником підприємства є мешканка села Вільне (Дніпропетровська область) Наталія Білоус. Попередні власники підприємства  — киянин Віктор Плісецький та мешканці Нікополя Євгеній Єлісєєв та Ганна Левчук, які зараз не володіють та не очолюють жодну компанію.