Директор дочірнього підприємства «Галсільлісу» двічі уникнув відповідальності за віддані своїй фірмі підряди

25 Січня 2018

Слідчий відділ Дрогобицького відділу поліції ГУНПУ у Львівській області закрив кримінальне провадження щодо директора Дрогобицького дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс» Богдана Захарка, який укладав договори підряду на проведення лісозаготівельних робіт з ПП «Рінь», де він був співзасновником.

Згідно з відповіддю Прокуратури Львівської області, рішення про закриття провадження прийняли 19 січня цього року, якраз через два дні після того, як «Наші гроші. Львів» надіслали запит на отримання інформації щодо стану розслідування цієї справи. Підставою закриття кримінального провадження стала «відсутність в діянні кримінального правопорушення».

Нагадаємо, «Наші гроші. Львів» виявили, що Богдан Захарко підписував договори зі своєю компанією. Загалом він підписав 17 договорів зі своєю фірмою, шість з них – на суму понад 450 тис. грн. Після публікацій матеріалів Богдан Захарко вийшов з числа засновників ПП «Рінь». Утім в своїй е-декларації за 2016 рік «забув» вказати, що володів часткою в статутному капіталі цієї фірми.

20 лютого 2017 року заступник начальника відділу Управління захисту економіки у Львівській області склав протокол про притягнення Захарка до адмінвідповідальності за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Під час розгляду справи в суді, виявилось, що у протоколі неправильно вказана дата народження Захарка, а тому суд повернув матеріали адміністративної справи назад в поліцію для належного оформлення. Після виправлення помилки суд вирішив, що строки накладення адміністративного вже закінчились. Відтак суд постановив провадження закрити.

Так само не вдалося притягнути Захарка для кримінальної відповідальності, оскільки поліція закрила провадження. Нагадаємо, кримінальне провадження №42017141190000004 від 19.01.2017 року здійснювали за ч. 1, 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).