- NGL.media - https://ngl.media -

Новояворівська міськрада у 2017 році не провела жодної конкурсної закупівлі

11.01.2018 @ 08:45 в Новини

У річному плані закупівель на 2017 рік Новояворівська міська рада запланувала здійснити 89 закупівель. Однак жодна із цих закупівель не проходила за конкурсною процедурою. Усі кошти в 2017 році Новояворівською міськрадою були витрачені на підставі прямих договорів. Про це йдеться в дослідженні Марічки Ляшук «Рік без тендеру [1]».

Також Новояворівська міськрада протиправно не провела вісім відкритих торгів, хоча очікувана сума цих закупівель на роботи перевищувала або становила 1,5 млн грн. Натомість рада підписувала прямі договори з компаніями ПП «ШБУ Косівець», ПП «Будівельна компанія «Дортранс», ПП НТП «Обрій», ТОВ «Інженерно-виробничий центр», ТОВ «Метрополіс».

Вибір цих компаній міський голова Новояворівська пояснює особистим знайомством, а уникнення проведення торгів – негативним попереднім досвідом. «Усіх підприємців (з якими підписали прямі договори – ред.) я знаю особисто. І краще я віддам їм замовлення і знатиму, що вони це зроблять, ніж комусь чужому», – розповів Василь Муравель, міський голова Новояворівська.

Як розповів експерт із закупівель, голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка, Новояворівська міськрада при очікуваній сумі закупівлі на роботи в 1,5 млн грн зобов’язана була проводити конкурсні закупівлі.

«У статті 2 закону «Про публічні закупівлі» чітко встановлено, що у випадку проведення закупівель на роботи відкриті торги проводяться, коли очікувана вартість становить рівно або перевищує 1,5 млн грн. Якщо замовник не дотримується даної вимоги, то він порушує закон», – розповів Мирослав Сімка.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/01/11/novoyavorivska-miskrada-u-2017-rotsi-ne-provela-zhodnoji-konkursnoji-zakupivli/

URLs in this post:

[1] Рік без тендеру: http://ngl.media/2018/01/11/rik-bez-tenderiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.