Аеропорт «Львів» замовив проживання невідомих гостей в готелі «Дністер» на 200 тис. грн

11 Січня 2018

Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького» 29 грудня 2017 року підписало договір на послуги з розміщення в готелі вартістю 200 тис. грн з ПАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер». Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Згідно зі звітом про укладений договір, він діятиме лише дві доби – з 29 по 31 грудня 2017-го року. Втім в самому договорі зазначено, що його умови застосовуються на правовідносини сторін, які виникли до підписання, а саме з 21 грудня 2017 року.

У додатку до угоди не зазначено ні кількість гостей, які проживатимуть в готелі, ні кількість діб проживання. Вказано лише, що аеропорт отримав 20% знижку на номери «Прем’єр», «Люкс» та «Прем’єр Люкс», повна вартість проживання в яких становить приблизно 2-4 тис. грн за добу. Відтак за 200 тис. грн можна оплатити щонайменше 110 номерів на одну ніч.

Згідно з останніми даними SMIDA, оприлюдненими в грудні 2017 року, майже 2,6% ПАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер» належить ТОВ «Венчурні інвестиційні проекти» (раніше було 12,6%), 9,7% – ТОВ «Компанiя з управлiння активами «Реноме-2008» (раніше було 23,5%).

Після публікації прес-служба аеропорту повідомила, що номери в готелі призначені для пасажирів авіакомпаній. Втім відмовилась повідомити, скільки пасажирів, коли саме поселяли в готель та точну суму сплачених за це коштів.

«Аеропорт відповідно до умов укладених з авіакомпаніями договорів забезпечує розміщення пасажирів в готелях, їх транспортування та харчування у випадку затримки чи відміни рейсів. Для цього аеропорту потрібні відповідні угоди з готелями, транспортними компаніями. Витрати на зазначені послуги спочатку аеропорт несе самостійно, а потім перевиставляє рахунок на відшкодування авіакомпаніям, до того ж включає ще й агентську комісію в розмірі 5-10% від вартості послуг. Такий випадок нещодавно трапився з пасажирами Авіакомпанії «Ернест», ми їх розселили, забезпечили трансфер та харчування у готелі «Дністер», – повідомила прес-служба аеропорту.